loading...
علمي
m.v بازدید : 44 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)

خواص کشمش

انگور خشک شده که همه به نام کشمش می شناسند، قرن ها پیش به وجود آمده است.کشمش در ایران و مصر در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد، تولید شده بود.

1- کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود.

یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می باشد.

2- کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.

3- کشمش برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است..

4- منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.

5- کشمش باوجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند… کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.

6- کشمش منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.

7- کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد… ۶۰۰ گرم کشمش، ۹۰ درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. ۱۰۰ گرم کشمش در حدود ۸۸/۱میلی گرم آهن دارد، در حالیکه ۱۰۰گرم گوشت گاو بین ۴-۲ میلی گرم آهن دارد.

8- کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد.

۹فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.

10- کشمش را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.

11-  آنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد.

12-  کشمش از سرطان جلوگیری می کند.

13-  کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.

14-  اگر به مدت ۴ هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد( LDL) کاهش می یابد.

15-  کشمش موجب کاهش استرس می گردد.

16-  این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ های بدن می شود.

17-  کشمش برای درمان بی نظمی معده و یبوست مصرف می شود. برای جلوگیری از این ناخوشی ها می توانید، ۶-۵ عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید

18-  تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می کنند، بهتر از بقیه سلول های بدن را از آسیب حفظ می کنند.

19- کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می باشد.

20-  کشمش مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است..

21-  کشمش باعث تقویت اعصاب می شود.

22-  کشمش، سستی و رخوت را از بدن دور می کند.

23-  با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنید..

24-  کشمش موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می گردد.

25-  کشمش، دهان را خوشبو می کند.

26-  کشمش، اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می کند.

پس از همین حالا، کشمش را به ماست یا سالاد خود اضافه کنید و از خوردن آن لذت برید.

 


m.v بازدید : 67 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)

چرا برگ درختان در پاییز به رنگ های گوناگونی در می آید؟

در فصل تابستان رنگ تمام درختان سبز است.

اگر چه رنگ سبز گاهی روشن است و گاهی تیره ، ولی گویی خداوند تمام برگ ها را طبیعت با یک قلم رنگ کرده است.

در پاییز همین برگ به رنگ های گوناگونی در می آیند.

حال ببینیم چرا؟

می دانیم که سبزینه ، یا کلروفیل ، باعث سبزی برگ هاست. سبزینه ، یک کارخانه ی غذاسازی است که در داخل هر برگی وجود دارد. دو سوم ماده ی رنگی داخل برگ را همین « سبزینه » تشکیل می دهد.

رنگ های دیگری نیز در داخل برگ ها وجود دارد ، ولی مقدار سبزینه آن قدر زیاد است که مانع می شود ما آنها را ببینیم .

حال ببینیم رنگ های دیگر موجود در برگ ها کدامند .

ماده ی زرد رنگی وجود دارد که حاوی اکسیژن ، هیدروژن و کربن است و اگزانتوفیل نامیده می شود. این ماده حدود 23 درصد از رنگ آمیزی برگ را تشکیل می دهد . « اگزانتوفیل » را به فارسی زردینه می گوییم.

کاروتین ماده ی دیگری است که رنگ هویج را پدید می آورد . ده درصد هم از این ماده در برگ موجود است.

آنتوسیانین ماده ی دیگری موجود در برگ است که رنگ قرمز روشن را در « بلوط » و « افرا » پدید آورده است.

در تابستان هیچ یک از رنگ های بالا غیر از رنگ سبز در گیاهان دیده نمی شوند. اما وقتی که هوا سرد می شود غذای ذخیره شده در برگ ها به شاخه ها و تنه ی درخت سرازیر می شود.

چون در فصل زمستان دیگر غذایی تولید نخواهد شد از این رو سبزینه ی داخل برگ ها تجزیه شده ، از بین می رود . پس اینست دلیل آنکه چرا در پاییز برگ ها به رنگ های گوناگون در می آیند ، رنگ های دلپذیری که آدمی از تماشای آن بسی لذت می برد.

پیش از آنکه برگ ها بریزند لایه ای از سلول های بهم فشرده در پای هر برگ تشکیل می شود . سپس وقتی که باد می وزد برگ ها برزمین می ریزند . آنگاه بر روی هر شاخه نشانی باقی می ماند که جای هر برگ فرو افتاده را به ما می نمایاند.

بیشتر درختانی که همیشه سبزند تمام برگ های خود را در فصل زمستان از دست نمی دهند . بلکه به تدریج در طول سال ، برگ های خود را عوض می کنند . از این رو ما همواره آنها را سبز می بینیم.


m.v بازدید : 104 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)

مورچه (formica) حشره‌ای است از راسته نازک بالان که تیره خاصی را به نام تیره مورچگان در این راسته بوجود می‌آورد. مورچه جانوری است اجتماعی و آن دارای گونه‌های بسیاری می‌باشد و مخصوصا برخی گونه‌های نواحی حاره مورچه‌های خطرناک و گوشتخوار هستند. در حدود 8000 گونه مختلف از مورچه‌ها شناخته شده است، مورچه‌ها حشراتی هستند که از نظر هوش و غریزه طبیعی کامل می‌باشنداین حشره در مقایسه با حشرات دیگر ، لانه ساده‌تری دارد، بیشتر آنها در زیر زمین تونل هایی حفر می‌کنند، یا با استفاده از مواد خاکریز درست می‌کنند.

 
 

نمل به معنی مورچه در قرآن

آیات 16 و 18 و 19 سوره نمل به مورچه اشاره فرموده است. از آیات این سوره به خوبی استفاده می‌شود که داستان حکومت حضرت سلیمان جنبه عادی نداشت، بلکه توام با خارق عادات و معجزات مختلفی بود. در حقیقت خداوند قدرت خود را در ظاهر ساختن این حکومت عظیم و قوایی که مسخر آن بود، نشان داد. خداوند در آیه 16 این سوره می‌فرماید :

« لشگریان سلیمان از جن و انس و پرندگان نزد او جمع شدند. آنقدر زیاد بودند که باید توقف می‌کردند تا به هم ملحق شوند»

سپس در آیه 18 می‌فرماید:

« به هر حال سلیمان با این لشکر عظیم حرکت کرد تا به سرزمین مورچگان رسیدند. در این حال مورچه‌ای از مورچگان همنوعان خود را مخاطب ساخت و گفت : ای مورچگان! داخل لانه‌های خود شوید تا سلیمان و لشگریانش شما را پایمال نکنند، در حالی که نمی‌فهمند»

در آیه 19 : « سلیمان از شنیدن سخن این مورچه تبسم کرد و خندید»

در اینجا سلیمان رو به درگاه خدا کرد و چند تقاضا نمود :

« پروردگاراراه و رسم شکر نعمتهایی را که بر من و پدر و مادرم ارزانی داشتی به من الهام فرما. دیگر اینکه مرا موفق بدار تا عمل صالحی به جای آورم که تو از آن خشنود می‌شوی و بالاخره مرا به رحمتت در زمره بندگان صالحت داخل گردان»

یعنی هدف نهایی بدست آوردن قدرت انجام عمل صالح است و عمل صالح نیز مقدمه‌ای است برای جلب خشنودی و رضای خدا که هدف نهایی است.

تنوع مورچه‌ها در هر دسته

همه مورچه‌ها دارای زندگی اجتماعی هستند، یعنی مورچه‌ها در دسته‌های جدا از هم زندگی می‌کنند. در هر دسته سه نوع مورچه وجود داردملکه که وظیفه آن تخم گذاری و به دنیا آوردن نوزادان است. عده‌ای مورچه‌های کارگر هستند که فاقد بال می‌باشند و کار آنها جمع‌آوری دانه‌ها و مواد غذایی و حفر لانه و نگهداری تخمها و نوزادان می‌باشد. تعداد کمی از افراد یک لانه ، مورچه‌های نر ماده هستند که دارای چهار بال نازک می‌باشند. اندازه گروههای مورچه‌ها بسیار متنوع است. برخی از این گروهها یا دسته‌ها فقط شامل چند دوجین مورچه هستند، در حالی که در دسته‌های دیگر صدها هزار مورچه فعال زندگی می‌کنند.

ساختمان مورفولوژیکی مورچه

مورچه‌ها گر چه از نظر اندازه ظاهری با یکدیگر فرقهای زیادی دارند، ولی از جهت شکل ظاهری کم و بیش شبیه یکدیگر هستند. بر روی سر مورچه یک جفت شاخک یا آنتن وجود دارد. این شاخکها مدام حرکت می‌کنند، زیرا اینها شاخکهای معمولی نیستند، بلکه اندامهای بویایی جانور به شمار می‌روند. بنابراین مورچه در عین حال که فاقد بینی است، ولی حس بویاییدارد. شاخکها همچنین به مورچه کمک می‌کنند تا مورچه‌های دیگر را بشناسند و با آنها ارتباط برقرار کنند.

سر مورچه شامل مغز ، یک جفت چشم مرکب و آرواره‌های قوی و دهان است. علاوه بر چشم مرکب ، بیشتر مورچه‌ها دارای اندام بینایی دیگری به نام چشم ساده هستند. بین شکم و تنه این حشرات پایه‌ای وجود دارد که بوسیله آن شکم می‌تواند حرکات زیادی در جهات مختلف انجام دهد. مورچه‌های کارگر دارای سر کوچکی هستند، در صورتی که نر ماده‌ها دارای سری بزرگ می‌باشند. آرواره‌های این حشره نسبتا قوی است و پاهایش به چنگال ختم می‌شوند.

بالهای جنس ماده حشره مذکور پس از جفت گیری می‌افتند. عمر مورچه‌های کارگر 8 تا 10 ماه ، مورچه ملکه یک سال و مورچه‌های نر ماده فقط دو هفته است، یعنی پس از جفتگیری با ماده می‌میرند.

غذای مورچه‌ها

هزاران نوع مورچه در جهان زندگی می‌کنند که هر نوعی زندگی و غذای مخصوص به خود را دارند.

  • مورچه خرمن چین : مورچه‌ای است که از گیاهان اطراف خود دانه می‌چیند و به لانه خود می‌برد و از آنها استفاده می‌کند.
  • مورچه شیر دوش یا گله‌دار : این مورچه‌ها به شکار شته‌ها می‌روند، آنها را گله گله در لانه جای می‌دهند و با نواختن ضربه‌های محکمی بر پهلویشان ، مایع شیرین مزه‌ای از اندامشان برای خود می‌دوشند.
  • مورچه‌های باغبان : دسته دیگر از مورچه‌ها باغبانی می‌کنند، یعنی قارچهای بسیار ریزی را می‌پرورند و خوراکشان را فقط از آنها تهیه می‌کنند. برای کشت قارچها نیاز به باغچه‌ای هم دارند که برای این کار خمیری فراهم می‌کنند و قارچهای مورد نظر خود را بر روی آن می‌کارند.
  • مورچه‌های آسیابان : این نوع مورچه‌ها با کله بزرگ و فکهای نیرومندشان دانه‌ها را آسیاب می‌کنند.

انواع مورچه‌ها

  • مورچه‌های تپه ساز ، همچون مورچه‌های چوب‌زی در انگلستان فراوان هستند. این مورچه‌ها چنان بلند خانه سازی می‌کنند که گاهی ارتفاع ساختمان‌هایشان به یک متر و پهنای آن به 30 سانتی متر می‌رسد.
  • برخی از مورچه‌ها ، برده‌دار هستند، یعنی دسته دسته همچون گروههایی که عازم ماموریت نظامی هستند، به سراغ مورچه‌های کوچکتر می‌روندتخمها ، کرمها و شفیره‌های آنها را غارت می‌کنند و از آنها نگهداری می‌کنند تا بالغ شوند و در این هنگام آنها را به بیگاری وامی‌دارند.
  • در آفریقای مرکزی ، آمریکای جنوبی و نیز آسیای جنوبی ، پاره‌ای از انواع مورچه‌ها ، گوشتخوار هستند. گاهی آنها را مورچه‌های قزاق گویند. چون بسیار بی‌رحم هستند و در ستونهای طولانی مانند نظامیان جنگجو در جستجوی جانداری به راه می‌افتند تا از گوشت بدن او تغذیه کنند.

زندگی اجتماعی مورچه‌ها

در حدود 8000 گونه مختلف مورچه وجود دارد و همه آنها در گروههای فامیلی زندگی می کنند این حشره درمقایسه با حشرات دیگر لانه ساده‌تری می‌سازد بیشتر آنها در زیر زمین تونلهایی حفر می‌کنند یا با استفاده از موادی خاکریز (پرچین) درست می‌کنند در طول تابستان مورچه‌های بالدار از لانه بیرون آمده و بطور دسته جمعی حرکت می‌کنند آنها جفت گیری می‌کنند و برای تشکیل اجتماع جدیدی پرواز کرده و می‌روند.

مورچه‌های صحرا نشین اجتماعی در طول شب یک توده مخروطی موقت درست می‌کنند آنها برای این کار از بدنشان استفاده می‌کنند مورچه‌ها به همدیگر می‌چسبند و از یک شاخه درخت آویزان می‌شوند آنها بوسیله پنجه‌هایشان به یکدیگر می‌چسبند و این مخروط را می‌سازند. یک لانه مورچه از چندین اطاقچه که بوسیله تونلهایی به هم مرتبط می‌شوند، تشکیل شده است.

چرخه زندگی مورچه

چرخه حیات مورچه بسیار جالب است. ماده‌های یک کلنی یعنی ملکه تا ارتفاع زیادی در آسمان به پرواز در می‌آیند و نرها نیز به دنبالشان می‌روند. پس از این پرواز جفت گیری ، نرها فورا می‌میرند و ملکه پایین می‌رود و به تنهایی آغازگر یک گروه یا دسته جدید می‌شود. او آشیانه‌ای حفر می‌کند و تخم می‌گذارد. پس از آن که کرمهایی که فاقد پا هستند، از تخم بیرون می‌آیند، ملکه مادر به آنها کمک می‌کند تا پیله‌ای به دور خود بتنندهنگامی که مورچه جوان به اندازه کافی رشد کرد، ملکه یک سر پیله را سوراخ می‌کند و مورچه را از داخل محفظه خود خارج می‌سازد. این کارگران تازه نفس ، تقریبا به فوریت زندگی پر کار و فعال خود را آغاز می‌کنند که وقف ملکه و بقیه اعضای گروه است.

 

m.v بازدید : 50 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)

ستاره ی دنباله دار چیست؟

 

روزگاری همین که ستاره ی دنباله داری در آسمان پیدا می شد ، مردم از ترس به خود می لرزیدند . آنان می پنداشتند که ستارگان دنباله دار پیک ها و علایم بلا هستند و رسیدن بلا و وبا ، یا جنگ و مرگ را پیش آگهی می دهند .

ولی امروزه ما ستارگان دنباله دار را به نحو شایسته و خوبی می شناسیم .

گر چه باز هنوز همه ی پرسش های راجع به آن را جواب نمی توانیم داد .

هنگامی که ستاره ی دنباله دار پیدا می شود در نخستین مرحله مانند نقطه ای کوچک از نور به چشم ما می آید ، هر چند ممکن است که قطر واقعی آن هزاران کیلومتر باشد .

این نقطه ی نور را می گویند راس یا هسته ی ستاره ی دنباله دار، که به نظر دانشمندان گروه بزرگی از اجسام خرد و سفت است که با گازهایی ترکیب یافته .

همچنان که ستاره ی دنباله دار به خورشید نزدیک می شود ، معمولاً دُمی به دنبال آن کشیده می شود .

این « دُم » از گازهای بسیار رقیق و ذرات خردی درست شده که از درون « هسته ی » ستاره ی دنباله دار ، تحت تاثیر خورشید ، بیرون می جهند .

گرداگرد هسته ، یک چیز دیگری هم هست به نام « گیسو » . گیسو ماده ای ابر مانند و تابنده است که گاهی قطرش به 240000 کیلومتر و بیشتر می رسد .

دُم های ستارگان دنباله دار از نظر شکل و اندازه بسیار گونه گونند . برخی کوتاه و ریشه مانند ، و برخی دیگر کشیده و باریک ، معمولاً طول آنها به 9 میلیون کیلومتر می رسد ، و گاهی هم البته ممکن است به 160 میلیون کیلومتر برسد . بعضی از آنها هم اصلا دم ندارد!

وقتی ستاره ی دنباله دار از خورشید دور می شود ، نخست دمش پیشاپیش می رود و سپس سر آن . علت این آنست که فشار نور خورشید اجزای کوچکی از هسته ی ستاره بیرون می راند واین خود باعث تشکیل دم در پیشاپیش راس آن ، می شود .

در نتیجه ، هنگامی که ستاره ی دنباله دار از خورشید دور می شود دم آن می بایست جلو جلو برود . در اثنای دور شدن از خورشید ، ستاره ی دنباله دار کم کم سرعتش فرو می کاهد و از انظار ناپدید می شود .

ستارگان دنباله دار ممکن است سال ها از برابر چشم ما مخفی بمانند . ولی بیشتر آنها بالاخره روزی به چشم ما خواهند آمد. آنها به گرد خورشید پیوسته در حرکتند. ولی برای یک دور گردش ممکن است زمان بسیار زیادی طول بکشد . مثلا برای ستاره ی دنباله دار « هالی » مدت 75 سال لازم است تا یک بار گردش خود را به دور خورشید ، تمام کند .

اکنون اختر شناسان تقریباً 1000 ستاره ی دنباله دار شمرده اند . اما در منظومه ی ما باید چند صد هزار ستاره ی دنباله دار دیگر وجود داشته باشند که هنوز آنها را ندیده اند .


m.v بازدید : 61 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)

پوشش گیاهی ایران

 

گیاه شناسان معتقدند که پوشش گیاهی فعلی این سرزمین نتیجه ی نفوذ تدریجی گونه های گیاهی مناطق مجاور به داخل فلات و تغییر آنها به اقتضای تنوع فراوانی است که ارتفاع جغرافیایی و اختلاف اقلیمی ایجاب می کرده است. جغرافی دانان و گیاه شناسان روش های مختلفی برای طبقه بندی پوشش گیاهی ایران پیشنهاد کرده اند، ولی همه ی آنها در یک موضوع وحدت نظر دارند و آن تنوع فراوانی است که با وجود فقر اقلیمی در نباتات سرزمین مشاهده می شود. به عقیده آنها در ایران بالغ بر ۱۰ هزار نوع گیاه وجود دارد که آن بوم زاد و بقیه مربوط به گیاهان قفقاز، آسیای صغیر، عربستان، افریقا و هندوستان است. سرزمین ایران را از نظر گروههای گیاهی میتوان به ۶ منطقه تقسیم کرد

۱- منطقه جنگلهای برگ پهن مرطوب شمالی، که میان خط الراس های طالش و البرز در بخشهای مشرف به دریای خزر قرار دارند و بر حسب ارتفاع از سطح دریا تفاوت می کنند. تا ارتفاع ۱۰۰ متر باتلاقها و مردابهای ساحلی قرار دارد که در آن انواع نی و جگن و نیز گل هایی مانند عروس آبی و زنبق و نیلوفر آبی به حد وفور به چشم می خورد. پس از آن انواع بلوط، انجیلی، نارون، راش، ممرز و توسکاست که تا ارتفاع ۸۰۰ و ۱.۰۰۰ متری همراه با درختان کوچکتر و انواع پیچکها و شمشاد، انار، تمشک، زالزالک و امثال آنها پوشش گیاهی اصلی را تشکیل می دهد. از ارتفاع ۱.۰۰۰ تا ۲.۵۰۰ متر انواع راش سفید، بلوط و غان را می توان گونه های عمده پوشش گیاهی دانست. روی هم رفته از ۴/۱۲ میلیون هکتار جنگل کشور ۸/۱میلیون هکتار را جنگلهایی تشکیل می دهد که دورادور طوقه ی جنوبی دریای خزر تا ارتفاع۲.۷۰۰ متر را می پوشاند
۲- منطقه جنگل های برگ پهن غربی، که شامل تمامی جنگل های ناحیه زاگرس است و در مقایسه با جنگل های انبوه مرطوب شمالی نسبتاً کم درخت، تنک و بیشتر شبیه به پارک هستند. در این منطقه ی وسیع که شامل کردستان، کرمانشاه، لرستان و بختیاری است، درختان برگ پهن همراه با بوته های کوتاه و نباتات استپی به چشم می خورد. درختان این جنگلها در دره ها متراکم و در جاهای دیگر بسیار پراکنده اند، ولی تا ارتفاع دو هزار متری از سطح دریا وجود دارند. انواع عمده درختان این جنگل ها شامل بلوط، گردو، انجیر، گلابی، سیب، بادام و تمشک است که نوع آنها بر حسب ارتفاع و عرض جغرافیایی تفاوت می کند

۳- منطقه استپی کوهستانی، که شامل کوههای شمال خراسان و آذربایجان است و انبوهی گیاهان آن بر حسب جنس خاک و مقدار باران سالانه تفاوت می کند. در این منطقه وسیع در ارتفاعات بالا چمن یا استپ، و در طوقه های میانی گونه های نیمه استپی (گندمیان)، و در دره های پر آب پایین انواع درخت های میوه دار دیده می شود

۴- منطقه خشک رودهای فلاتی (کوهپایه ای)، که بخش وسیعی از کشور را در بر می گیرد.در نیمه ی شمالی این منطقه، نباتات شبیه رستنی های آسیای مرکزی و قفقاز شرقی است. در مرتفعات شمالی مرکز ایران بعضی از رستنی ها از انواع بالشتی هستند که به جای رشد در هوا برای فرار از تبخیر فراوان روی زمین گسترش می یابند. از جمله گونه های معتبر این منطقه سرو کوهی یا اُرس، گیلاس، انواع آلو و در طوقه های پست تر چوبک، اسپرس و گیاهان صمغ دار و گونه های مختلف خار، گل گندم و امثال آن است

۵- منطقه خشک رودهای بیابانی، که شامل تمامی کویرها و ریگ زارها، شن زارها و ماسه های داخلی با وسعت بسیار است و در تمامی آنها نباتات نمک دوست مانند جغجغه، انواع خار، اسفند، کاروان کش، و در بستر رودهای مرطوب تر و نواحی بیابان های شرقی و جنوبی، انواع قچ، اقاقیا، کنار و کهور دیده می شود

۶- منطقه جنگل های ساحلی جنوبی، که در حاشیه فلات ایران قرار گرفته است و شباهت بسیاری با گیاهان جزیره ای و شبه جزیره ای جنوب دارند. در شن زارها و شوره زارها و باتلاق های جنوبی بوته های متعدد از انواع انبه، سه پستان، استبرق، و لور از بندر لنگه تا پاکستان دیده می شوند که در کنار آنها گیاهان هندی و افریقایی مانند نارگیل، موز، خرزهره، کهور, نیشکر و از همه مهمتر خرما که اهمیت اقتصادی فراوان دارد، می روید. در باتلاق های بندر خمیر، جاسک و چاه بهار درخت حرّا یا تمر که مهم ترین نوع جامعه ی گیاهی منگرو به شمار می رود، دیده می شود.

 


m.v بازدید : 79 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)

ایزوتوپ

 

یکی از فرض های بدیهی نظریه اتمی دالتون این است که هر یک از اتم های یک عنصر از هر لحاظ (از جمله جرم) با اتم های دیگر آن یکسان است. ولی در اوایل قرن بیستم معلوم شد که یک عنصر ممکن است شامل چند نوع اتم باشد که اختلاف آن ها با یکدیگر در جرم اتمی است.

فردریک سودی اصطلاح ایزوتوپ (از واژه یونانی به معنای هم مکان) را برای اتم های یک عنصر که که از نظر جرم با یکدیگر تفاوت دارند پیشنهاد کرد.

برای بررسی ایزوتوپ ها از طیف نگار جرمی استفاده می شود. دستگاه هایی از این نوع ابتدا توسط فرانسیس استون   (1919) و آرتور دمپستر (1918) با پیروی از اصول روش هایی که جی جی تامسون در 1912 ارائه کرده بود ساخته شد

اگر عنصری شامل چند نوع اتم با جرم های متفاوت (ایزوتوپ ها ) باشد، این تفاوت در مقادیر یون های مثبت حاصل از این اتم ها پدیدار می گردد.

طیف نگار جرمی یون ها را بر حسب مقادیر نسبت بار به جرم از یکدیگر جدا می کند و سبب می شود که یون های مثبت متفاوت در محل های مختلف روی یک صفحه عکاسی اثر کند.

وقتی دستگاه کار می کند، اتم های بخار ماده مورد مطالعه در معرض بمباران الکترونی قرار گرفته و به یون های مثبت تبدیل می شوند. این یون ها بر اثر عبور از یک میدان الکتریکی به قدرت چندین هزار ولت، شتاب پیدا می کنند.

اگر ولتاژ این میدان ثابت نگه داشته شود، تمام یون هایی که مقدار بار به جرم مساوی دارند، با سرعت مساوی وارد یک میدان مغناطیسی می شوند. این سرعت، مقدار بار به جرم و شدت میدا مغناطیسی، شعاع مسیر یون را در میدان مغناطیسی تعیین می کند.

اگر شدت میدان مغناطیسی و ولتاژ شتاب دهنده ثابت نگه داشته شوند، تمام یون هایی که مقدار بار به جرم مساوی دارند، در یک محل بر روی صفحه عکاسی متمرکز می شوند. این محل را می توان با تغییر پتانسیلی که موجب شتاب یون ها می شود، تغییر داد. ولی یون هایی که مقدار بار به جرم متفاوت دارند در محل های مختلف روی صفحه عکاسی متمرکز می شوند.

هر گاه یک وسیله الکتریکی که شدت اشعه یونی را اندازه می گیرد، جایگزین صفحه عکاسی شود، دستگاه را طیف سنج جرمی می نامیمبا استفاده از طیف سنج جرمی می توان هم جرم اتمی دقیق ایزوتوپ ها و هم ترکیب ایزوتوپی عناصر (انواع ایزوتوپهای موجود و مقدار نسبی هر یک) را تعیین کرد.

ایزوتوپ ها، اتم هایی با عدد اتمی مساوی و عدد جرمی متفاوتند

 این اتم ها دارای خواص شیمیایی بسیار مشابه هم (در اغلب موارد غیر قابل تشخیص) هستند. مثلا در طبیعت دو نوع اتم کلر وجود داردکه هر دو 17 پروتون و 17 الکترون دارند ولی یکی دارای 18 نوترون و دیگری دارای 20 نوترون است.

بنابراین اختلاف ایزوتوپ ها در تعداد نوترون های هسته های آن هاست. بعضی از عناصر فقط به یک شکل ایزوتوپی در طبیعت وجود دارند(مثل سدیم، بریلیم و فلوئور). ولی اغلب عناصر بیش از یک ایزوتوپ دارند. مثلا قلع دارای ده ایزوتوپ است. اصطلاح نوکلید، به طور کلی برای گونه های اتمی به کار می رود.

بسیاری از ایزوتوپ ها رادیواکتیو هستند، یعنی ذراتی با فرکانس بالا را از هسته (مرکز) اتم های خود ساطع می کنند . از این ایزوتوپ ها می توان برای دنبال کردن مسیر مواد متحرکی که از دید پنهان هستند، مانند جریان خون در بدن یک بیمار در بیمارستان، استفاده کرد.

جریان خون

مقدار کمی از یک ایزوتوپ رادیو اکتیو به درون جریان خون بیمار تزریق می شود، سپس مسیر آن توسط آشکارسازهای خاصی که فعالیت رادیواکتیویته را مشخص می کنند دنبال می شود. این اطلاعات به یک کامپیوتر داده می شود  که صفحه آن هر گونه اختلالی، مانند انعقاد خون در رگ ها  را نشان می دهد. با استفاده از روشی مشابه می توان از ایزوتوپ ها برای مطالعه جریان مایعات در تاسیسات شیمیایی نیز استفاده کرد.

فرسودگی ماشین آلات

آهنگ فرسودگی ماشین آلات صنعتی را نیز می توان با استفاده از ایزوتوپ ها اندازه گرفتمقادیر اندکی از ایزوتوپ های رادیواکتیو به بخش های فلزی ماشین آلات مانند یاتاقان ها، رینگ و پیستون ها اضافه می شود، سپس سرعت فرسودگی با اندازه گرفتن رادیواکتیویته روغنی که برای روغنکاری این بخش ها به کار رفته است، محاسبه می شود.


m.v بازدید : 47 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)

فرسایش خاک

 

فرسایش كه به آلمانی  Abtrag و به فرانسه و انگلیسی Erosion  گفته  می‌‌شود، از كلمه لاتینErodere  گرفته شده و عبارت است از فرسودگی و از بین رفتگی مداوم خاك سطح زمین (انتقال یا حركت آن از نقطه ای به نقطه دیگر در سطح زمین) توسط آب یا باد.

خاك یكی از مهم ترین منابع طبیعی هر كشور است. فرسایش نه تنها سبب فقیر شدن خاك و متروك شدن مزارع می گردد و از این راه خسارات زیاد و جبران ناپذیری را به جا می گذارد، بلكه با رسوب مواد در آبراهه ها، مخازن سدها، بنادر و كاهش ظرفیت آبگیری آن ها نیز زیان های فراوانی را سبب می‌گرددبنابراین نباید مساله حفاظت و حراست خاك را كوچك و كم اهمیت شمرد.

 اگر استفاده خاك بر اساس شناسایی استعداد و قدرت تولیدی آن و مبتنی بر رعایت اصول صحیح و علمی باشد، خاك از بین نمی رود. فقط در سایه حمایت پوشش نباتی(درختان یا سایر گیاهان) بوده كه فرسایش خاك بسیار كند شده و تعادلی در تشكیل و فرسایش خاك ایجاد گردیده است.

این تعادل مساعد كه تحت تاثیرشرایط طبیعی حكمروا شده بود، از زمانی كه بشر زمین را به منظور تهیه  محصول و به دست آوردن غذا و دیگر مایحتاج خود، مورد كشت و زرع قرار داد تا از آن به عنوان مرتع استفاده كرد، بر هم خورد و زمین ها در معرض فرسایش شدید و وسیع قرار گرفت.

بنابراین فرسایش قبل از آن كه مورد بهره برداری انسان قرارگیرد نیز اتفاق می‌افتاده)فرسایش طبیعیولی از وقتی ‌كه انسان در آن به كشت و زرع پرداخت باعث فرسایش بیش از حد)فرسایش سریع وشدیدخاك شده است.

مبارزه با فرسایش آبی

 معمولا برای حفظ خاك و مبارزه با فرسایش دو راه وجود دارد: مبارزه مستقیم و مبارزه غیر مستقیم.

این دو روش مبارزه نمی‌توانند جایگزین یكدیگر شوند، بلكه به صورت مكمل می‌باشند. استفاده از فعالیت های مدیریتی در قالب مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز، روشی مناسب در كنترل و كاهش میزان فرسایش و رسوب است.

1-       مبارزه غیر مستقیم

در مبارزه غیر مستقیم هدف ایجاد پوشش گیاهی یا بیشتر كردن آن است. برای نتیجه گیری بهتر، بایستی روش بهره‌برداری از زمین با حفظ خاك متناسب باشد و به جهت ایجاد تعادل بین خاك و گیاه و زمین های مرتعی و جنگلی و زراعتی مشخص گردد تا نقاطی كه استعداد جنگل را دارد، جنگل‌كاری، و قسمت هایی كه برای مرتع‌داری مناسب است، در آن جا پوشش مرتعی ایجاد یا توسعه داده شود و خلاصه سطح‌هایی كه برای كشاورزی مستعد است، گیاهان زراعتی مناسب با آن محل به ویژه از خانواده لگومینوز كاشته بشود.

هر چند گیاهان زراعتی خاك را به خوبی مرتع و جنگل در برابر عوامل فرسایشی حفظ نمی‌كنند، اما چون خاك استعداد كشاورزی دارد، چنان چه از روی اصول صحیح كشت و زرع گردد، هم از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است و هم خاك حفظ خواهد شد.

  در بهره‌برداری صحیح از خاك در نقاط كوهستانی معمولا باید نكات ذیل مراعات بشود:

زمین هایی كه شیب آن ها زیاد و صخره‌ای است و هم چنین سطح هایی كه خاكش كم است، مانند قله كوه ها را باید به احداث جنگل اختصاص داد تا حساسیت خاك در مقابل فرسایش كم شود و زمین هایی كه دارای خاك نرم و مرطوب و كوهپایه‌ای است و نسبت به زمین های جنگلی شیب كمتری دارد در آن ها مرتع به وجود آورد و خلاصه اراضی كه خاكش خوب و شیب آن كم است و دسترسی به آب آبیاری لازم هم هست، با احتیاط و از روی اسلوب صحیح كشاورزی بشود.

 در این جا قابل ذكر است كه بسیاری از كارشناسانی كه برنامه آبخیزداری را اجرا می‌كنند معتقدند در نقاطی كه منظور، حفظ خاك است،‌ به هیچ وجه نباید زراعت بشود، كما این كه در ایران در كلیه حوزه‌های آبخیزداری بكلی مانع بهره‌برداری از زمین به صورت كشاورزی و برای دامداری می‌شوند، زیرا شخم زدن زمین و هم چنین بدون پوشش گیاهی ماندن آن برای مدتی از سال به فرسایش خاك كمك می‌كند.

2-         مبارزه مستقیم

مبارزه غیر مستقیم یعنی ایجاد پوشش گیاهی یا تقویت پوشش زنده خاك بیشتر به منظور پیشگیری صورت می‌گیرد، در صورتی كه مبارزه مستقیم هنگامی شروع می‌شود كه خاك فرسایش یافته باشد و باید اقداماتی انجام داد كه خاك بیش از این فرسایش نیابد و امكاناتی فراهم كرد تا سطوح فرسایش یافته ترمیم گردد. بنابراین در مبارزه مستقیم وضع خاك از نظر فرسایش از مرحله پیشگیری به مرحله استعلاجی می‌رسد كه انجام این امر مستلزم صرف هزینه زیاد است و اصل اقتصادی آن بایستی مراعات گردد.

فرسایش آبی موقعی اتفاق می‌افتد كه سرعت آب های جاری از سرعت آستانه فرسایش تجاوز كند. سرعت آستانه فرسایش، حداقل سرعتی است كه آب بتواند ذرات خاك را با خود حمل كند. در مبارزه مستقیم با فرسایش آبی، هدف نفوذ دادن آب بیشتر در زمین، یا هدایت آب های اضافی به طرف مجاری خروجی و خلاصه جلوگیری از سرعت آب های جاری در سطح زمین است تا به سرعت آستانه فرسایش نرسد كه موجب فرسایش خاك گردد.

مبارزه مستقیم با فرسایش را معمولا از طریق ایجاد بانكت‌های افقی در امتداد خطوط تراز و ایجاد سكوهای محافظ و حایل و دیگر اقداماتی كه بعدا به آن ها اشاره خواهد شد، انجام می‌دهند.

مبارزه با فرسایش خاك

 همان طور كه قبلا شرح داده شد، خاك توسط آب و باد فرسایش می‌یابدپوشش گیاهی و هوموس در جلوگیری از هر دو نوع فرسایش ( آبی و بادی ) بسیار موثر است.

برای جلوگیری از فرسایش خاك در درجه اول باید هدف ایجاد پوشش گیاهی باشد. اما بدیهی است كه در بعضی نقاط، شرایط طبیعی طوری است كه امكان روییدن گیاه نیست ولی در هر حال باید اقداماتی در زمینه جلوگیری از فرسایش خاك صورت گیرد.

در این شرایط بایستی از فكر ایجاد پوشش گیاهی در آن منطقه منصرف شد و روش های دیگری را برای نفوذ دادن آب در زمین (در فرسایش آبی) و تثبیت خاك در فرسایش آبی و بادی در پیش گرفت. به عنوان مثال حفر جوی ها یا بانكت‌ها در دامنه كوه ها در جلوگیری از فرسایش آبی و استعمال مالچ نفتی در تثبیت ماسه‌های روان و دیگر اقدامات كه ذیلا به شرح آن ها خواهیم پرداخت.

لازم به ذكر است كه اقدامات لازم درباره جلوگیری از فرسایش خاك و انتخاب روش و به كار بردن وسیله صحیح برای مبارزه با آن باید با مطالعات و بررسی های دقیق و توجه به وضع اقلیمی و جغرافیایی و حتی اجتماعی منطقه مربوطه صورت گیرد نه آن كه یك فرمول و یك دستورالعمل برای مبارزه با فرسایش بادی برای كلیه نقاط به كار برده شود.

 

m.v بازدید : 47 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)

خاک

 

خاک‌ها مخلوطی از مواد معدنی و آلی هستند که از تجزیه و تخریب سنگ‌ها در نتیجهء هوازدگی به وجود می‌آیند که البته نوع و ترکیب خاک‌ها در مناطق مختلف بر حسب شرایط ناحیه فرق می‌کند. مقدار آبی که خاک‌ها می‌توانند به خود جذب کنند، از نظر کشاورزی و هم چنین در کارخانه‌های راه‌سازی و ساختمانی دارای اهمیت بسیاری است. البته این مقدار در درجه ی اول بستگی به اندازه دانه‌های خاک دارد.

هرچه دانه خاک ریزتر باشد، آب بیشتری را به خود جذب می‌کند که این خصوصیت برای کارهای ساختمان‌سازی مناسب نیست. به طور کلی خاک خوب و حد واسط از دانه‌های ریز و درشت تشکیل یافته‌است. تشکیل خاک‌ها به گذشت زمان، مقاومت سنگ اولیه یا سنگ مادر، آب و هوا، فعالیت موجودات زنده و بالاخره توپوگرافی ناحیه‌ای که خاک در آن تشکیل می‌شود بستگی دارد.

نحوه به وجود آمدن خاک

در آغاز پیدایش، کره زمین به صورت توده مذابی بوده که با سردشدن تدریجی سطح خارجی آن سفت و سخت شده به صورت پوسته جامد (لیتوسفر) در آمده است، با گذشت زمان و تغییر و تحولات به وجود آمده در این پوسته جامد، سنگ های آذین، رسوبی و دگرگونی تشکیل شده است. این سنگ ها در مجاورت هوا و آب تحت تأثیر عوامل جوی و موجودات زنده و عوامل فیزیکی و شیمیایی، تغییراتی را متحمل شده، به تدریج خاک به وجود می آید.

خاک حاصل، در حال تکامل بوده، با گذشت زمان موادی به آن اضافه و یا خارج می شود. مثلاً آبیاری زیاد بخشی از مواد موجود در سطح خاک را به طبقات پایین تر می برد و یا در اثر تبخیر شدید در نواحی خشک بعضی از مواد محلول به سطح خاک می آیند. در نتیجه فعالیت های یاد شده به تدریج در خاک لایه ها و طبقاتی تشکیل می شود که ازنظر جنس، رنگ و ضخامت با یکدیگر تفاوت دارنداین لایه ها در خاک شناسی، افق نامیده می شود. مجموع افق های خاک را نیمرخ خاک یا پروفیل خاک می گویند.  

زمان لازم برای پیدایش خاک

تشکیل خاک پروسه ای دو مرحله ای است، مرحله اول تشکیل مواد مادری که در آن معمولاً ماد به صورت خرد شده در می آیند و مرحله دوم که در آن افق ها خاک تشکیل می گردد.

طبعاً اگر زمان لازم برای هوا دیدگی سنگ مادر نظیر گرانیت یا کوارتزیت را جز زمان لازم برای تشکیل خاک ها به حساب آوریم زمان تشکیل خاک خیلی خیلی زیاد خواهد شد. در حالی که اگر تشکیل خاک بر روی مواد مادری خرد شده و قابل نفوذ و به ویژه در اقلیم گرو مرطوب آغاز شود. زمان لازم خیلی کوتاه تر و سریع تر خواهد بود. نباتات می توانند، در مواد اولیه و سنگ مادر تازه نیز رشد و نمو نمایند بنابراین تشکیل خاک الزاماً مقدم بر رشد نمو گیاه بر روی خاک نبوده و این نکته با مشاهده پوشش نباتی بر روی بریدگی های کناره جاده ها شاهراه ها نیز قابل تأیید است.

خشکی و فرسایش شدید مواد در نواحی شیب دار، تشکیل و تحیل خاک بالغ به تعویق می اندازد. بدین ترتیب زمان توسعه و تکامل خاک ها از خاکی به خاک دیگر کاملاً متفاوت است. در یک خاک ممکن است در طول زمان مشخص تغییرات فاحشی رخ دهد در حالی که در خاک دیگر در همان مدت تغییرات ناچیز باشد. بدین سبب درجه بلوغ خاک را با در نظر گرفتن میزان تکامل افق های آن بیان می کنند نه سن مطلق خاک.

سرعت تشکیل خاک و تحول خاک

به طور کلی سرعت تشکیل و تحول خاک همانند سایر پدیده های طبیعی در طول زمان تغییرا پیدا می کند. البته قابل ذکر است که

اولاً سرعت تغییر خصوصیات خاک ها در سنین جوانی حداکثر بوده و هر چه خاک مسن تر شود تغییرات جزیی تر و نا محسوس تر می گردد.

دوم این که سرعت پدیده های مختلف در طول زمان تغییر پیدا می کند. به عنوان مثال تغییرات میزان مواد آلی خاک ها را می توان در سه مرحله مجزا مطالعه کرد. در خاک های جوان مقدار مواد آلی در خاک به سرعت افزایش می یابد، زیرا افزایش این مواد بیش از میزان تجربه و تخریب آن ها می باشد.

در خاک های بالغ مقدار مواد آلی خاک ثابت می ماند چون که میزان افزایش و تجربه این مواد در حال تعادل با یکدیگر و سر انجام در خاک های پیر مقدار مواد آلی رو به کاهش می گذارد زیرا در اثر هوا دیدگی شدید میزان تجربه مواد آلی بیش از میزان افزایش این مواد صورت می گیرد. در حالت اخیر از حاصلخیزی خاک نیز کاسته می گردد.

تشکیل رس های سیلیکاتی را نیز می توان به عوان مثال دیگری در رابطه با سرعت توسعه و تکامل خاک مورد توجه قرار داد. بدین معنی که در خاک جوانی که دارای مقدار زیادی کانی های اولیه باشد میزان تشکیل رس زیاد می باشد. در حالی که خاک های بالغ و پیر که مقدار کانی های اولیه آن ها کم است میزان تشکیل رس نیز کم می باشد و طبیعی است که مقدار زیاد رس تأم با تجزیه و تخریب بیشتر این گونه مواد است. بدین ترتیب برخی از فعل و انفعالات در خاک های جوان شدید است در حالی که برخی دیگر عمدتاً در حاک های قدیمی و پیر صورت می گیرند. 

m.v بازدید : 77 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)

آتشفشان روزنه‌ای در سطح زمین است که سنگ‌های گداخته، خاکستر و گازهای درون زمین از آن به بیرون فوران می‌کنند. فعالیت آتشفشانی با برون‌افکنی صخره‌ها، با گذشت زمان باعث پیدایش کوه‌های آتشفشانی بر سطح زمین می‌شود. آتشفشان‌ها معمولاً در نقاطی یافت می‌شوند که ورقه‌های زمین‌ساخت، همگرایی یا واگرایی دارند.

درون زمین تودهٔ مایعی داغ و قرمزرنگ وجود دارد به نام ماگما (تَفتال)ماگما با رسیدن به سطح زمین، گُدازه‏ نامیده می‌شود که این فرایند باعث تشکیل آتشفشان می‌شود. در گدازه حباب‌های گاز وجود دارد.

 

بروز آتشفشان تأثیراتی به همراه دارد که یکی از آن‌ها تغییر آب‏وهوا است. آتشفشان می‌تواند باعث بارش باران‏ و ایجاد رعد و برق شود. آتشفشان‏ها می‏ توانند تأثیراتی درازمدت در وضعیت آب‌وهوا ایجاد کنند. از طرف دیگر، گدازه‏هایی که سریع حرکت می‌کنند، می‏ توانند باعث مرگ انسان‏ها شوند؛ چون خاکستر حاصل از بروز آتشفشان، تنفس را دشوار می‏ کند...

 
m.v بازدید : 67 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)
نام ولی الله ورسته
نام پدر وهب
نام مادر قمر
محل شهادت اروندرود

بیوگرافی
ورسته، ولی‌الله: نهم شهریور ۱۳۱۵، در روستای شهرآباد از توابع شهر آبیک به دنیا آمد. پدرش وهب و مادرش قمر نام داشت. در نهضت سوادآموزی درس خواند. کارگر سازمان کشاورزی بود. سال ۱۳۳۸ ازدواج کرد و صاحب شش پسر و پنج دختر شد. از سوی بسیج در جبهه حضور یافت. بیست و چهارم بهمن ۱۳۶۴، در اروندرود بر اثر اصابت گلوله به پیشانی، شهید شد. مزار او در روستای حسن‌آباد کلج از توابع شهر قزوین قرار دارد.
 

 

محل تولد آبیک - شهرآباد تاریخ تولد ۱۳۱۵/۰۶/۰۹
محل شهادت اروندرود تاریخ شهادت ۱۳۶۴/۱۱/۲۴
استان محل شهادت خوزستان شهر محل شهادت آبادان
وضعیت تاهل متاهل درجه نظامی  
تعداد پسر ۶ تعداد دختر ۵
تحصیلات نهضت سوادآموزی رشته -
عملیات   سال تفحص  
محل کار   بنیاد تحت پوشش  
مزار شهید قزوین - قزوین - حسن آباد کلج
m.v بازدید : 58 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)

سه روز قبل از شهادت، حجت اله جبهه بود که به او اطلاع دادند صاحب فرزند شده است. وقتی خبر را شنید حال دیگری داشت، عملیات هم شروع شده بود و دوست نداشت که در کنار بچه ها نباشد، اما با اسرار فرمانده اش، تصمیم گرفت برود و سری به پسرش بزند. یک روزه رفت و پسرش را دیده بود و وقتی برگشت 2 کیلو شیرینی خریده بود تا بین 800 نفر پخش کند! شیرینی را که پخش کرد آماده شد تا برای پاتکی که در راه بود حرکت کند. قبل از رفتنش می گفت: این عملیات یک چیز دیگری است و نمی شود به این راحتی ها از خیرش گذشت و انگار از همه چیز اطلاع داشت. دیدم که دارد به سمت دشمن می رود و سخت با آنها درگیر است، در همین حین گلوله ی توپی از سوی دشمن شلیک شد که مستقیم به سر حجت خورد، سر حجت به هوا پاشید و خون بود که از رگ های گلویش فوران می کرد، پیکر بی سر حجت همینطور چند قدم جلو رفت و در مقابل چشمان بهت زده ی ما به زمین افتاد. سید یوسف رزاز هاشمی

m.v بازدید : 59 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)

آقای رودباری و پسرش اگثرا توی جبهه ها در کنار هم بودند. رودباری پدر، کهن سالترین شهید استان قزوین است، این دو در عملیات نعل اسبی فاو بودند که عملیات مهم و سختی بود. چرا که این منطقه برای عراقی ها خیلی اهمیت داشت و می دانستند که اگر ایران آن را بگیرد بچه ها می روند برای طلائیه و کار عراق تمام خواهد شد، اما متاسفانه عملیات لو رفته بود و برای همین هم عراق تمام قوا و مهماتش را آورده و منطقه و بچه ها را محاصره کرده بود. این منطقه به شکل نعل اسبی بود و ما بایستی در عملیاتی که در پیش بود این خط را صاف می کردیم. شبی که عملیات شد پسر آقای رودباری شهید و پیکر مطهرش برای تشییع به قزوین منتقل شد. فرمانده ما که از موضوع با خبر شد به پدر شهید رودباری اجازه داد که برای تشییع فرزندش به مرخصی برود، اما او می گفت: من احساس می کنم قرار است در این عملیات مزدم را بگیرم، لذا اصلا دوست نداشت به مرخصی برود، اما با اصرار زیاد فرمانده و در حالی که نسبت به رفتنش کاملا بی میل بود، قبول کرد و مسافر قطار شد، اما هنوز قطار چند کیلومتری بیشتر به جلو نرفته بود که هواپیماهای عراقی به قصد انهدام قطار، آن را بمباران کرده و رودباری پدر، تنها مسافری بود که توی قطار به شهادت رسید و پیکر مطهرش را همراه فرزندش تشییع کردند. ابراهیم چیت ساز

m.v بازدید : 49 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)

همه کشور شهداى بزرگى تقدیم کردند؛ اما چهره شهدا و برجستگان و ایثارگران قزوینى ممتاز است؛ مثل شهید «رجایى». در انقلاب، ما مثل شهید رجایى کم داریم. در میان رزمندگان - چه ارتش و چه سپاه - شهید «بابایى» یک انسان بزرگ و یک چهره ماندگار و فراموش‏نشدنى است. در میان آزادگان، معلّم معنوى آنها، مرحوم «ابوترابى» هم از این نمونه ‏هاست. من این سه چهره برجسته را از نزدیک مى‏شناختم؛ با خصوصیاتشان آشنا بودم و مى‏دانم اینها چقدر ممتاز بودند؛ اینها شهداى قزوینند. شهر قزوین دو هزار و استان قزوین نزدیک سه هزار شهید دارد، اینها افتخارات مردم قزوین است. درباره مردم قزوین، از قرنها پیش کسانى گفته‏اند: اینها مردمى هستند دیندار، بلندهمّت، با مناعت، سخاوتمند و قانع. بیانات رهبر معظم انقلاب در اجتماع بزرگ مردم قزوین. 25/9/1382

m.v بازدید : 50 یکشنبه 16 آذر 1393 نظرات (0)

به خاطر دارم در یکی از روزهای ماه محرم، همراه عباس و چند تن از خلبانان، مأموریت حساس و مشکلی را انجام داده و به پایگاه برگشته بودیم. به اتفاق عباس ساختمان عملیات را ترک کردیم. در جلو ساختمان ماشین آماده بود تا ما را به مقصد برساند. عباس به راننده گفت: پیاده می رویم. شما بقیه بچه ها را به مقصد برسانید. من هم به تبعیت از عباس سوار نشدم و هر دو به راه افتادیم. پس از دقایقی به یکی از خیابانهای اصلی پایگاه رسیدیم. صدای جمعیت عزادار از دور به گوش می رسید. کم کم صدا بیشتر شد. عباس به من گفت: برویم به طرف دسته عزاداران. بر سرعت قدم هایمان افزودیم. پرچمهای دسته عزادار از دور پیدا بود. خوب که دقت کردم، دریافتم که هر چه به جمعیت نزدیکتر می شویم، چهره عباس برافروخته تر می شود. در حال پیش رفتن بودیم که لحظه ای سرم را برگرداندم. دیدم عباس کنارم نیست. وقتی برگشتم دیدم مشغول درآوردن پوتینهایش است . ایستادم و نگاهش کردم، او به آرامی پوتین و جوراب هایش را از پا در آورد و در حالی که داشت به دسته عزاداران نزدیک می شد با گامهای تندتری از من فاصله گرفت. من که بی اختیار محو تماشای او بودم، نگاهم همچنان به عباس بود که سعی داشت به میان جمعیت برود. او چند لحظه بعد در میان انبوه عزاداران بود. با صدا زیبایش نوحه می خواند و جمعیت، سینه زنان و زنجیرزنان به طرف مسجد پایگاه می رفتند. من تا آن روز گاهی در ایام محرم دیده بودم که بعضی پابرهنه عزاداری می کنند؛ ولی ندیده بودم، که فرمانده پایگاهی با پای برهنه در میان سربازان و پرسنل عزاداری و نوحه خوانی کند. سرهنگ خلبان، فضل الله جاویدنیا

m.v بازدید : 55 سه شنبه 11 آذر 1393 نظرات (1)

محققان در تلاشی برای توسعه ترانزیستورهای غیر سیلیکونی برای ساخت ترانزیستورها از خون، شیر و پروتئین ها استفاده کردند.

محققان در مطالعه جدید خود موفق به ساخت ترانزیستور مبتنی بر پروتئینی شدند که می تواند بنیان نسل جدیدی از ابزارهای الکترونیکی که هم انعطاف پذیرند و هم تجزیه پذیر زیستی را بنا بگذارد.

زمانی که دانشمندان ترکیبهای مختلفی از خون، شیر و پروتئین مخاط را به ماده پایه افزودند، مولکولها به واسطه سرهم بندی خودکار صفحه ای نیمه رسانا را در ابعاد نانو به وجود آوردند، در حالی که هر یک از پروتئینها ویژگی جدیدی را در ترانزیستور ایجاد می کرد.

m.v بازدید : 247 سه شنبه 11 آذر 1393 نظرات (0)

پژوهشکده مواد پیشرفته و انرژیهای نو سازمان علمی و صنعتی ایران با راه اندازی آزمایشگاه مواد نانو ساختار در سازمان پژوهشهای صنعتی ایران اقدام به تولید نانو ساختارهایی با کاربرد در صنایع الکترونیکی و هوافضا می کند.

نانو تکنولوژی فهم و به کارگیری خواص جدیدی از مواد و سیستمهایی در  ابعاد نانو متر است که اثرات فیزیکی جدیدی از خود نشان می دهند. این فناوری یک دانش میان رشته ای است که در زمینه های پزشکی، دارو سازی، دامپزشکی، زیست شناسی، فیزیک کاربردی، مهندسی مواد، شیمی ابر مولکول و مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی شیمی کاربرد دارد.

m.v بازدید : 67 سه شنبه 11 آذر 1393 نظرات (0)

هر وقت صحبت از اشخاص خوش‌باور و ابله باشد، اين مثل را مي‌گويند.

خري در مرغزاري مي‌چريد وقتي كه سير شد همان جا خوابيد و چار دست و پاش را دراز كرد. كلاغي از بالاي سرش مي‌پريد، خر را ديد كه افتاده، خيال كرد سقط شده چند دقيقه‌اي دورش نشست و پريد تا اينكه پيش خودش يقين كرد كه خر جان ندارد. خلاصه، بالاي سر خر آمد كه چشم‌هايش را در بياورد كه ناگهان خره سرش را بلند كرد و كلاغه از ترس پريد!

m.v بازدید : 59 سه شنبه 11 آذر 1393 نظرات (0)

بابونه، گیاهی است یک‌ساله، معطر و به ارتفاع ۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر که بصورت خودرو در مزارع و کنار جاده‌ها می‌روید. ساقه آن دارای انشعاباتی است و برگهای آن بریدگی‌های باریک و دراز با ظاهر برگچه مانند دارد.قسمت مورد استفاده این گیاه، کاپیتول‌های آن است که در فاصله ماه‌های اردیبهشت تا مهر ماه، آن را از ساقه جدا می‌کنند.

تاریخچه

نام لاتین بابونه camomille از کلمات یونانی khamai و malon به معنی گلهای کوچک با بوی سیبگرفته شده است. درمیان انواع گوناگون بابونه نوع بابونه رومی شهرت بیشتری دارد.نام علمی این گیاه Chamaemelum nobile است. بابونه گیاهی است دائمی و كوچك، به ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر، دارای بویی معطر كه در چمن زارها و زمین های شنی می روید. ساقه آن به رنگ سبز مایل به سفید، برگ های آن كوچك متناوب و دارای بریدگی های باریك، نامنظم و پوشیده از كرك است. گل های آن مجتمع در یك طبق كه به طور منفرد در انتهای ساقه گل دهنده در تابستان ظاهر می شود. در هر طبق، گل های سفید در اطراف و گل های زرد در قسمت وسط قرار دارند.

ترکیبات شیمیایی

کاپیتول‌های این گیاه دارای اسانس هستند. این اسانس در حالت تازه دارای رنگ آبی تیره‌است که مربوط به وجود ماده‌ای به نام آزولن می‌باشد و تدریجاً با تأثیر هوا و نور رنگ آن سبز و قهوه‌ای می‌شود. این اسانس دارای سزکوئی ترپن‌های b و g و همچنین ماتریکارین (Matricarine) می‌باشد.

مواردمصرف در زیبایی

استفاده از بابونه در زیبایی به اندازه قدمت به کارگیری آن در عطاریها سابقه دارد. خواص آن به خصوص برای پوستهای شکننده و حساس در مقابل تغییرات جوی مفید است. امروزه در صنعت لوازم آرایش آن را به تنهایی یا همراه با گیاهان دیگری از قبیل اکلیل کوهی، خلنگ و بنفشه به کار می‌گیرند. دم کرده ساده بابونه در استعمال خارجی روی پوست صورت برای حفاظت از پوست بهترین تاثیرها را دارد. شامپوی همراه با بابونه اندکی رنگ مو را روشن می‌گرداند.بابونه در کنار زیزفون و نعناع در برخی از کشورها بیشترین مصرف را در صنعت داروسازی دارد.

محل رویش

این گیاه در آذربایجان، فارس (کازرون، نوردآباد ممسنی، داراب و جهرم)، لرستان (بین خرم آباد و دورودو حسینیه در شمال غربی اندیمشک) و خوزستان (صالح آباد، هفت گل، شوشتر، رامهرمز، اطراف تهرانو دماوند می‌روید. بعضی از گونه‌های دیگر بابونه در نواحی مختلف اروپا می‌روید.

m.v بازدید : 46 سه شنبه 11 آذر 1393 نظرات (0)
دیوار بزرگ چین ، آرامگاه تاج محل (هند) ، شهر باستانی پترا (اردن) ، مجسمه حضرت مسیح ریودوژانیرو (برزیل) ، ویرانه های ماچو پیکچو متعلق به تمدن اینکا (پرو) ، هرم و بقایای شهر چیچن ایتزا متعلق به تمدن مایا (مکزیک) و کولوسئو رم (ایتالیا) به عنوان عجایب هفتگانه جدید جهان انتخاب شدند.
 
m.v بازدید : 49 شنبه 08 آذر 1393 نظرات (0)

در پایان روزی پرکار، نوشیدن فنجانی چای می‌چسبد. این نوشیدنی گرم به دلیل آنکه آرامش‌‌بخش است و خستگی را از تن به در می‌برد، طرفداران زیادی دارد.

لذت نوشیدن چای وقتی بیشتر می‌شود که بدانید این نوشیدنی سالم و پرطرفدار، خواص درمانی بسیاری دارد و از ابتلا به بیماری‌های گوناگون پیشگیری می‌کند (البته با این قید که نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد بلکه نوشیدن فقط یک تا 2 فنجان آن کافی است)...

اگر باورتان نمی‌شود بهتر است ادامه همین مطلب را که درباره مهم‌ترین خواص این نوشیدنی است، مطالعه کنید.


چای و دندان

نتایج بررسی‌های اخیر پژوهشگران دانشگاه شیكاگو نشان داده، پلی‌فنول موجود در چای سیاه با غیر‌فعال‌كردن آنزیم‌ باكتری‌های دهانی، از فعالیت آنها جلوگیری می‌كند، در نتیجه پلاك‌های دندانی غیر‌فعال و از پوسیدگی دندان‌ها پیشگیری می‌شود.

البته در این بررسی، چای سیاه به‌صورت دهانشویه استفاده شده است اما نوشیدن چای هم به از میان بردن پلاك‌ها كمك می‌كند. چای به دلیل داشتن مقادیر قابل‌ملاحظه‌ای تانن و فلوراید، از فساد، پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان‌ها جلوگیری می‌کند. بررسی‌های دانشمندان دانشگاه هوکایدو ژاپن و انجمن سلطنتی چای بریتانیا در سال 2009 نیز نشان داده است كودكانی که چای می‌نوشند كمتر از همسالانشان که چای نمی‌نوشند به پوسیدگی و كرم‌‌خوردگی دندان دچار می‌شوند. البته بهتر است چای نوشیده شده کمرنگ باشد و همراه آن از خوراکی‌هایی که مملو از قندهای ساده هستند، استفاده نشود.


چای و سرطان

بررسی‌های دانشمندان دانشگاه توکیو نشان داده، چای 30 نوع آنتی‌اکسیدان دارد. محققان معتقدند افرادی که در روز یک فنجان چای می‌نوشند در مقایسه با افرادی که چای نمی‌نوشند، 15 درصد کمتر به سرطان کلیه مبتلا می‌شوند. فلاونوییدها گروهی از پلی‌‌فنول‌ها هستند که به‌طور طبیعی در چای وجود دارند. 

به نظر می‌رسد سطح بالای این پلی‌فنول‌ها در بدن می‌تواند علاوه بر ویروس‌ها با سرطان‌های لوزالمعده، کولون، مثانه، پروستات و پستان نیز مقابله کند. دانشمندان موسسه ملی ژنتیك ژاپن پس از بررسی‌های گوناگون پی بردند، موثرترین گیاه ضدجهش سلولی، چای سبز است. پس در میان چای‌ها، چای سبز را در برنامه غذایی هفتگی خود و خانواده‌تان قرار دهید.


چای و چشم

پروفسور چی پوئی و همکارانش در دانشگاه شانگهای چین پس از ماه‌ها بررسی روی چای، پی بردند این نوشیدنی حاوی ویتامین‌های 
C، E، آنتی‌اکسیدان‌های لوتئین و زیگزانتین است که همگی آنها تاثیر زیادی در سلامت چشم و پیشگیری از ابتلا به آب سیاه دارند. بنابراین به کسانی كه سابقه بیماری‌های چشمی دارند، توصیه می‌شود که این نوشیدنی را در طول روز بنوشند تا از خواص ارزشمند آن برخوردار شوند.

چای و پوست

چینی‌ها بیش از 5 هزار سال است که از خواص درمانی چای برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده می‌کنند. امروزه در تولید بسیاری از کرم‌های ضدآفتاب، مرطوب‌کننده و شامپوها از عصاره چای استفاده می‌شود. دانشمندان کالج سلطنتی لندن با همکاری پروفسور ادوارد مک کارتی، استاد دانشگاه‌ هاروارد، پس از سال‌ها بررسی دریافتند پلی‌فنول‏ها و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای، باعث نرم‌شدن پوست بدن می‌شوند و آن را در برابر رادیكال‌های آزاد- عامل ایجاد سرطان - محافظت می‏كنند.



نورخورشید - به خصوص اشعه‏ فرابنفش - اثر نامطلوبی روی پوست می‌گذارد. در واقع، نور شدید خورشید باعث ایجاد التهاب و حساسیت، نقص ایمنی و سرطانی‌شدن سلول‌های پوست می‏شود و پلی‌فنول‌های موجود در چای از سرطانی‌شدن این سلول‌ها پیشگیری می‌کند. البته تعدادی از بیماری‌های پوستی و ارگان‌های دیگر، وابسته به هورمون‌های مردانه هستند که از جمله این بیماری‌ها می‏توان به جوش غرور جوانی «آكنه»، طاسی‌سر مردان «آلوپسی‏آندروژنتیك» و سرطان پروستات اشاره كرد.

تستوسترون توسط آنزیمی به نام- 5 آلفا - ردوكتاز به فرم فعال خود یعنی 5آلفا - دی‌هیدروتستوسترون تبدیل می‌شود که تاثیر مخربی بر پوست می‌گذارد و ماده‌ای به نام كاتكین موجود در چای این آنزیم را مهار می‌كند و باعث بهبود جوش‏های صورت و طاسی مردانه می‌شود. در ضمن، هیستامین ماده‏ای است كه باعث ایجاد ضایعات پوستی و التهابی می‌شود و پلی‌فنول موجود در چای با مهار هیستامین، در بهبود این ضایعات تاثیر زیادی دارد.


تعداد صفحات : 6

درباره ما
Profile Pic
به نام خدایی که در همین نزدیکیست با عرض سلام و خوش آمدبه همه دوستان اینجا یه کوچه بن بسته هر کی هم دوست داره میتونه رو دیواراش یادگاری بنویسه با اینکه تازه دیواراش رنگ شده کسی ناراحت نمیشه با رنگ و زغال وهر چیز دیگه ای که خواستین خلاصه: هر چه می خواهد دل تنگت بگو دوستان می تونن مطالب جالبشونو برامون بزارن با کمال میل میزاریم تو وبلاگ اگه هم دوست داشتین با نام خودتون میزاریم میتونین مطالب رو برامون میل کنین varastehmohammad9@gmail.com یا بزارین تو قسمت( نظربدهید )
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    كدام يك از گازهاي زير ،‌ گاز زغال نام دارد؟
    وضعيت من
    آمار سایت
  • کل مطالب : 105
  • کل نظرات : 40
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 7
  • آی پی امروز : 29
  • آی پی دیروز : 14
  • بازدید امروز : 32
  • باردید دیروز : 16
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 153
  • بازدید ماه : 446
  • بازدید سال : 2,059
  • بازدید کلی : 23,860
  • چت روم ها

    رایتل چتhttp://www.raytelechat.ir

    چت نازchatnaz.cf

    تعرفه تبلیغات متنی و تصویری

    تبلیغات تصویری: 
    بالای هدر تمام صفحات با قابلیت نمایش یک بنر: ماهیانه 1.200.000 تومان 
    زیر هدر تمام صفحات با فضای نمایش دو بنر: ماهیانه 1.100.000 تومان به ازای هر بنر 
    زیر قسمت برگزیده بازارچه تمام صفحات با فضای نمایش دو بنر: ماهیانه 900.000 تومان به ازای هر بنر 
    فوتر تمام صفحات با فضای نمایش دو بنر: ماهیانه 500.000 تومان به ازای هر بنر 
    بین نوشته های انجمن با فضای نمایش هشت بنر: ماهیانه 300.000 تومان به ازای هر بنر 

    سایز در نظر گرفته شده برای بنر های فوق 468x60 است که در صورت تمایل می توانند با تهیه دو فضا، بنر بزرگتری درج کنند. 

    تبلیغات متنی: 
    درج لینک متنی در فوتر انجمن در تمام صفحات: ماهیانه 150 هزار تومان به ازای هر لینک 

    کلیه لینکهای متنی به صورت follow هستند. (یا به صورت صحیح تر nofollow نیستند) 

    برای سفارش تبلیغات ، کسب اطلاعات بیشتر یا طرح شرایط خاص تبلیغاتی با ما تماس بگیرید.

    پيغام من