loading...
علمي
m.v بازدید : 219 جمعه 26 شهریور 1395 نظرات (0)

روشهای متداول تشکیل مه

1- مه تابشی:

در این نوع از مه شما به یک توده هوای مرطوب نیاز دارید که در مجاورت یک بستر سرد قرار بگیرد. بستر سرد می تواند یک زمین پوشیده از برف و یخ باشد یا سطح یک اقیانوس سرد باشد یا صرفا سطح یک زمین بسیار سرد باشد.

توده هوای مرطوب در مجاورت این بستر سرد به تدریج سرد شده و دمای آن تا حد دمای اشباع پایین می آید و باعث تشکیل مه می شود. اگر بستر شما سطح یک اقیانوس باشد و یا در مجاورت یک منبع رطوبت مانند دریاچه و یا رودخانه و یا حتی یک بستر برفی قرار داشته باشد تزریق رطوبت به این توده هوا به تشکیل مه کمک خواهد کرد. همچنین وجود ناخالصی های جاذب رطوبت در این توده هوا و در تمام انواع مه ها به تشکیل مه کمک قابل توجهی خواهد کرد.

 

در این نوع مه شما نباید وزش باد داشته باشید چرا که این توده هوا باید مدتی را در مجاورت این بستر سرد به سر ببرد تا دمای آن کاهش یافته و به دمای اشباع برسد و وزش باد مانع این کار خواهد شد. مجموع این عوامل بیشتر در شبهای سرد و آرام زمستانی فراهم می شود. درشبهای صاف و سرد زمستانی گرمای سطح زمین به صورت تابشی از دست رفته و سطح زمین سرد می شود و وجود یک توده هوای مرطوب در مجاورت سطح زمین باعث تشکیل شدن مه می شود به همین دلیل به آن مه تابشی می گویند.

 

2- مه وزشی یا انتقالی:

در این نوع از مه شما یک توده هوای سرد دارید که از یک سطح مرطوب عبور می کند و رطوبت را به خود جذب کرده و اشباع می شود. این نوع از مه بیشتر روی دریاچه ها و دریاها و مناطق مجاور آنها تشکیل می شود. وقتی یک توده هوای سرد به کمک وزش باد از روی یک سطح مرطوب عبور می کند بخار آب حاصل از این بستر مرطوب جذب توده هوا می شود و از آنجایی که هوای سرد پذیرش رطوبت پایینی دارد به سرعت اشباع شده و مه ایجاد می شود. در این نوع از مه وزش باد ملایم یک عامل اساسی به شمار می آید و به همین دلیل آنرا مه وزشی نامیده اند. وزش باد شدید باعث اختلاط هوای اشباع و غیر اشباع شده و مانع از تشکیل مه خواهد شد.

 

مه تابشی,مه چیست,روشهای متداول تشکیل مه

برای تشکیل مه؛ رطوبت، سرما و هسته های جاذب رطوبت در مجاورت سطح زمین نیاز است

 

3- مه کوهستانی:

زمانی که یک توده هوای مرطوب به کمک باد و جریانات بالا سو در دامنه ارتفاعات به بالا رانده می شود به تدریج دمای آن کاهش یافته و به حالت اشباع می رسد و مه تشکیل می شود که این مه در ارتفاعات پایین تر به صورت ابرهایی که دامنه و قله کوه را پوشانده اند دیده می شود.


به طور کلی زمانی که سه شرط اصلی رطوبت، سرما و هسته های جاذب رطوبت در مجاورت سطح زمین فراهم شود زمینه برای ایجاد مه فراهم است. اگرچه تابش آفتاب و گرم شدن هوا در طول روز مانع از تشکیل مه می شود و مه شبانگاهی را نیز پراکنده می کند اما وجود وارونگی دما در سطح زمین و یا آلودگی های ناشی از کارخانجات و فعالیتهای انسانی ممکن است باعث پایداری مه در طول روز نیز بشود. البته در سطح دریاها و دریاچه های بزرگ ذرات جاذب رطوبت و ناخالصی های هوا بسیار کم است اما به دلیل وجود منبع بزرگ رطوبت شرایط برای تشکیل مه مهیا تراست. البته وزش بادهای خشکی به دریا که ذرات معلق را به سمت دریا ببرد می تواند به تشکیل مه کمک نماید.


در دماهای بسیار سرد و زیر نقطه انجماد ممکن است شما مه یخی داشته باشید که از بلورهای ریز یخ تشکیل شده باشد. درخشش تند و خیره کننده بلورهای ریز یخ در برابر نور ( مانند چراغهای خودرو) می تواند به شما در تشخیص این نوع از مه کمک کند.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
به نام خدایی که در همین نزدیکیست با عرض سلام و خوش آمدبه همه دوستان اینجا یه کوچه بن بسته هر کی هم دوست داره میتونه رو دیواراش یادگاری بنویسه با اینکه تازه دیواراش رنگ شده کسی ناراحت نمیشه با رنگ و زغال وهر چیز دیگه ای که خواستین خلاصه: هر چه می خواهد دل تنگت بگو دوستان می تونن مطالب جالبشونو برامون بزارن با کمال میل میزاریم تو وبلاگ اگه هم دوست داشتین با نام خودتون میزاریم میتونین مطالب رو برامون میل کنین varastehmohammad9@gmail.com یا بزارین تو قسمت( نظربدهید )
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    كدام يك از گازهاي زير ،‌ گاز زغال نام دارد؟
    وضعيت من
    آمار سایت
  • کل مطالب : 105
  • کل نظرات : 40
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 7
  • آی پی امروز : 24
  • آی پی دیروز : 14
  • بازدید امروز : 27
  • باردید دیروز : 16
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 148
  • بازدید ماه : 441
  • بازدید سال : 2,054
  • بازدید کلی : 23,855
  • چت روم ها

    رایتل چتhttp://www.raytelechat.ir

    چت نازchatnaz.cf

    تعرفه تبلیغات متنی و تصویری

    تبلیغات تصویری: 
    بالای هدر تمام صفحات با قابلیت نمایش یک بنر: ماهیانه 1.200.000 تومان 
    زیر هدر تمام صفحات با فضای نمایش دو بنر: ماهیانه 1.100.000 تومان به ازای هر بنر 
    زیر قسمت برگزیده بازارچه تمام صفحات با فضای نمایش دو بنر: ماهیانه 900.000 تومان به ازای هر بنر 
    فوتر تمام صفحات با فضای نمایش دو بنر: ماهیانه 500.000 تومان به ازای هر بنر 
    بین نوشته های انجمن با فضای نمایش هشت بنر: ماهیانه 300.000 تومان به ازای هر بنر 

    سایز در نظر گرفته شده برای بنر های فوق 468x60 است که در صورت تمایل می توانند با تهیه دو فضا، بنر بزرگتری درج کنند. 

    تبلیغات متنی: 
    درج لینک متنی در فوتر انجمن در تمام صفحات: ماهیانه 150 هزار تومان به ازای هر لینک 

    کلیه لینکهای متنی به صورت follow هستند. (یا به صورت صحیح تر nofollow نیستند) 

    برای سفارش تبلیغات ، کسب اطلاعات بیشتر یا طرح شرایط خاص تبلیغاتی با ما تماس بگیرید.

    پيغام من