loading...
علمي
m.v بازدید : 468 پنجشنبه 22 آبان 1393 نظرات (0)

قپان میله ای است که با قلابی از سقف آویزان می شود. دو بازو و یا دو اهرم نامساوی هم دارد. کالا را بر اهرم کوتاه تر می آویزند و وزنه را روی اهرم درازتر که درجه بندی شده، حرکت می دهنند. آنقدر جلو یا عقب می برند تا هماهنگی میان وزنه و کالا پدید آید. وزنه جلو هر درجه ای که قرار گیرد، وزن کالا را تعیین می کند.

قپان از اختراعات رومیان می باشد.

  ghappan

m.v بازدید : 50 پنجشنبه 22 آبان 1393 نظرات (0)

30 ثانيه به مركز تصوير يره شويد . بعد به دستتون كه روي موس هست نگاه كنيد.
 

m.v بازدید : 46 پنجشنبه 22 آبان 1393 نظرات (0)

نمک

_ اگر یک قاشق چایخوری نمک به آبی که در آن تخم‌مرغ می‌جوشانید اضافه کنید، تخم‌مرغ موقع پختن

نمی‌شکند.

_ لکه عرق را می‌توانید با نمک پاک کنید. به این شکل که یک مشت نمک در یک لیتر آب بریزید و هم بزنید. لکه را

به مدت یک ساعت در این محلول قرار بدهید و بعد بشویید.

_ برای ثابت کردن رنگ پارچه‌های کتانی از نمک استفاده کنید. یک مشت نمک در یک لیتر آب حل کنید و پارچه را

به مدت بیست دقیقه در آن قرار بدهید. بعد بشویید.

_ اگر شومینه دارید، با یک مشت نمک می‌توانید آتش را شعله‌ورتر کنید.

_ اگر مقداری نمک روی پله‌های یخ‌زده بریزید، یخ ذوب می‌شود. فقط مواظب باشید روی گل و گیاه و یا جایی که

می‌خواهید بهار آینده گل یا چمن بکارید، نمک نپاشید.

_ یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری جوش شیرین در آب ولرم بریزید و دهان را با آن غرغره کنید.

_ محلول غلیظی از آب داغ و نمک درست کنید و هفته‌ای یک یا دو بار در دستشویی یا ظرفشویی بریزید، چربی و

بوی بد را از بین می‌برد.

 

بقـــیه در ادامه مطلب...

 
m.v بازدید : 45 پنجشنبه 22 آبان 1393 نظرات (0)

1 -  نخوردن صبحانه : افرادی که صبحانه نمیخورند میزان قندخونشان پایین تر است و به مقدار کافی مواد غذایی

به   مغزشان نمیرسد و در نتیجه بافت های آن تحلیل می رود.

2 - پرخوری: پرخوری سبب سفت شدن شریان های مغزی و درنتیجه کاهش قدرت مغز می شود.

3 - مصرف دخانیآت: مصرف دخآنیات سبب چروکیدگی فرآوان مغز و در نتیجه ابتلآ به بیمآری آلزآیمر می شود.

4 - مصرف زیآد قند:‌ مصرف زیآد قند ممکن است با ایجآد اختلآل در جذب پروتپین و سآیر مواد غذایی به سوء تغذیه

و بروز مشکلآتی در کآر مغز منجر شود.

5 - آلودگی هوا: مغز بزرگنترین مصرف کننده اکسیژن در بدن است.استنشاق هوای آلوده و نرسیدن اکسیژن

کآفی  به مغز کارایی مغز را کآهش میدهد.

6 - کم خوآبی: خوآب به مغز استراحت میدهد.بی خوابی های مستمر و طولانی سبب مرگ سریع سلول های مغز

میشود.

7 - پوشاندن سر هنگام خوآب: این کار غلط دی اکسید کربن را افزایش و اکسیژن را کاهش میدهد و تاثیرامخربی

در مغز دارد.

8 - کار سخت فکری در زمآن بیماری: کار فکری و مطالعه هنگآم بیماری سبب کاهش کارایی مغز و افزایش

صدمه میشود

m.v بازدید : 41 پنجشنبه 22 آبان 1393 نظرات (0)

لكه هاي خورشيدي نقاطي بر روي سطح خورشيد هستند كه از نقاط اطراف خود سردترند.

ستاره شناسان با مشاهده ورشيد از تلسكوپهاي مخصوص اين نقطه را به صورت لكه هاي تيره مشاهده كرده اند. اما آنها بازهم داغ هستند.

ورشيد نقاط درخشان تري هم دارند كه از نقاط اطراف خود بسيار داغ ترند.

m.v بازدید : 49 پنجشنبه 22 آبان 1393 نظرات (0)

حلقه هاي زيباي كيوان ، اين سياره را جالب ترين سياره منظومه شمسي ساخته است.

اين حلقه ها احتمالا زماني تشكيل شدند كه يكي از قمرهاي كيوان به اين سياره بسيار نزديك شده و به اجزاي ريزي تبديل گشته است. اين اجزا به چريدن دورسياره ادامه داد و پپراكنده گشته، تبديل به حلقه هايي شدند. حلقه ها از سه نوار تشكيل شده اند. البته بعضي از ستاره شناسان ادعا مي كنند كه حلقه چهارم را نيز رديابي كرده اند.ضامت آنها كمتر از 16 كيلومتر است. اين حلقه ها گاهي بصورت اوريب و گاهي بصورت حاشيه دار ديده مي شوند. و اين بستگي به وضعيت كيوان در چرخش آن به دور خورشيد كه 29/5 سال طول مي كشد. كيوان گذشته از آنكه چنين حلقه هاي زيبايي دارد،  داراي ده قمر نيز هست.

m.v بازدید : 51 چهارشنبه 21 آبان 1393 نظرات (0)

جهش برق ، جرقه اي عظيم ميان ابرهاي شارژ شده ي الكتريكي و زمين است و اين جرقه مسير حداقل مقاومت را در هوا مي پيمايد. گرايش اين جرقه به طرف زمينهاي مرتفع يا ساختمانهاي بلند و درتان است.

وقتي رعد و برق براي بار دوم ايجاد گردد ، احتمال جهش آن به همان جسم قبلي زياد است.

اين در حقيقت باعث مي شود كه ما به نصب برق گير در بالاي ساختمانهاي بلند اقدام نماييم تا برق به سوي برقگير جذب شود ، نه ساير اشياء.

m.v بازدید : 61 چهارشنبه 21 آبان 1393 نظرات (0)

بيابنها در نقاطي از دنيا قرار دارند كه فشار هموا هميشه بالاست. وقتي درجه ي فشار سنج بالا مي رود ، ما در انتظار هواي خوب هستيم ، زيرا هواي با فشار بالا ، خشك است. در بيابان هوا هميشه خشك است. در حقيقت در صحرا هم گاهي باران مي بارد ، اما بارش باران چنان اندك است كه زندگي گياهي و جانوري كمي مي تواند در آنجا موجود باشد.

مقدار ريزش باران معمولا در بيابان كمتر از 25 سانتيمتر در سال است ، و ممكن است سالها بگذرد و در آنجا باران نبارد. وقتي باران مي آيد اغلب به شدت و همراه با طوفان در مدتي كوتاه مي بارد . آب به سرعت در زمين فرو رفته و زير زمين به صورت چاهها و كانالها ذخيره مي شود.

بيابنها بيشتر در آفريقاي شمالي ، جنوب آسيا ، آفريقاي جنوبي ،استراليا ، غرب امريكاي جنوبي و جونب امريكاي شمالي قرار دارند.

نواحي نيمه بياباني شامل استپها و دشتهاي آسيا و آمريكا هستند.

m.v بازدید : 50 سه شنبه 20 آبان 1393 نظرات (0)
تعریف بیماری سیاه سرفه
سیاه سرفه یكی از خطرناك ترین بیماری های كودكان بخصوص در سنین زیر یك سال است. این بیماری توسط یك باكتری به نام بوردتلاپرتوسیس ایجاد می شود. این باكتری سبب انسداد مجاری هوایی توسط ترشحات مخاطی ( موكوس ) می گردد.این بیماری شديداً مسري بوده و شدت عارضه در اين بيماري در ريه ها و به شكل التهاب مجاری هوایی مي باشد
علائم و نشانه ها :
علائم : اين بيماري با علائم سرماخوردگي شروع مي شود که شامل آبريزش بيني ،‌قرمزي و آبريزش چشم ، تب خفيف و سرفه خشک مي باشد . پس از ۲-۱ هفته سرفه هاي خشک تبديل به سرفه خلط دار مي شود . در طول سرفه هاي پشت سرهم که به بيمار دست مي دهد بيمار دچار قرمزي حتي سياه شدن مي شود . کودکان درانتهاي سرفه هاي خود دچار تنفس تندتند به همراه ايجاد صدايي فرياد مانند مي شوند .
سرفه هاي شديد منجر به استفراغ در کودکان و سختي نوشيدن مايعات و خوردن غذا مي شود . سرفه ها براي هفته ها مي تواند ادامه يابد . در بزرگسالان و نوجوانان علائم خفيف تر است به طور شايع کودکان ۲ هفته علائم سرماخوردگي ، ۲ هفته علائم توأم با سرفه شديد و ۲ هفته هم دوره نقاهت را مي گذرانند که ۲ هفته دوره نقاهت گاهي تا ماهها طول مي کشد .
عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
·         افراد واکسینه‌نشده‌
·         همه‌گیری‌های‌ اواخر زمستان‌ و بهار گسترش‌ باکتری‌ها باعث‌ افزایش‌ شدت‌بیماری‌ زایی‌ آنها می‌گردد.
·         شرایط‌ زندگی‌ شلوغ‌ یا غیربهداشتی‌
·         بارداری‌
پیشگیری و کنترل بیماری سیاه سرفه :تزريق واکسن مؤثرترين روش حفاظت در برابر سیاه سرفه است در کشور ما از دوماهگی واکسن سیاه سرفه به نوزادان در قالب واکسن ثلاث در خانه های بهداشت و پایگاه های بهداشتی بصورت رایگان تزریق می شود این واکسن می تواند نوزاد را علیه سه بیماری دیفتری ،کزاز و سیاه سرفه ایمن کند این واکسن در 5 نوبت داده می شود .این واکسن در دو ، چهار ،شش ،هجده ماهگی زده می شود و در 6 سالگی آخرین نوبت واکسن تزریق می شود .واکسن سیاه سرفه ممکن است بعد از تزریق در کودکان با عوارضی همراه باشد از جمله :
درد محل تزریق، تورم و قرمزی و واكنش های سیستمیك مثل تب، گریه مداوم ، گیجی و استفراغ، بسیار به ندرت دیده می شود. این عوارض در طی چند ساعت پس از تزریق واكسن مشاهده می شوند و خود بخود و بدون بر جای گذاشتن عارضه ای پایدار برطرف می شوند. به مادران توصیه می شود برای کاهش این عوارض به کودک قطره استامینوفن بدهند میزان قطره بستگی به وزن بچه دارد به این ترتیب که اگر کودک 10 کیلوگرم وزن داشته باشد به او 20 قطره استامینوفن هر 6 ساعت داده می شود  همچنین ممكن است از هر 1750 نفر دچار تشنج شود. تشنج معمولاً 48 ساعت پس از تزریق واكسن رخ می دهد و خود به خود محدود شونده است و تقریباً در تمام موارد در كودكان تب دار دیده می شود. این عارضه در كودكانی كه سابقه فامیلی تشنج دارند بیشتر رخ می دهد.
موارد منع مصرف واكسن
سیاه سرفه:  سابقه فامیلی تشنج- سابقه فامیلی عوارض به دنبال واكسن- سابقه فامیلی مرگ ناگهانی نوزاد- در كودكانی كه یك بیماری عصبی زمینه ای شناخته شده یا مشكوك دارند.
نکته مهم : واکسن سياه سرفه نبايستي پس از پايان ۵ سالگي تزريق شود .
نخستین اقداماتی كه شما می توانید در زمینه سیاه سرفه انجام دهید:
1- اگر مشكوك به سیاه سرفه در كودك هستید، هر چه سریعتر با پزشك تماس بگیرید
3- اگر مشكوك به سیاه سرفه در كودك هستید تا قبل از مشاوره با پزشك، از رفتن وی به مدرسه ممانعت كنید
4- اگر كودك دچار حملات سرفه قطاری شده ، او را مستقیم بنشانید و كمی به جلو خم كنید، سپس ظرفی را زیر دهان وی قرار دهید تا بتواند خلط خود را خارج كند.
5- سعی کنید کودک را آرام نگهدارید زیرا اضطراب و وحشت، حملات سرفه را بدتر می كند. همچنین كودك را تشویق كنید تا خلط خود را خارج كند زیرا این كار به پاك سازی مجاری تنفسی كمك می كند
6- اگر كودك به دنبال یك حمله سرفه استفراغ كرد، پس از آن كمی غذا و مایعات به وی بدهید تا به این ترتیب مواد ضروری و مایعات به بدن وی برسد
7- تا زمان بهبود كامل اجازه بازی های سنگین به كودك ندهید زیرا فعالیت زیاد مجدداً حملات سرفه را تحریك كرده و وی را خسته می كند

8- كودك را از دود سیگار و هوای آلوده دور نگه دارید

m.v بازدید : 344 سه شنبه 20 آبان 1393 نظرات (0)

مقدمه:

حشرات مانند سایر جانوران در دوره رشد و نمای فردی از بدو پیدایش تا رسیدن به مرحله بلوغ، مراحل رشدی معینی را می گذرانند که طی آن بدن جانور در معرض تغییرات و تحولات مرفولوژیک مهمی واقع می شود . نشو و نمای حشرات از بدو پیدایش تا رسیدن به مرحله بلوغ شامل دو مرحله است:

1- دوره رشد و نمای جنینی

2- دوره رشد نمای بعد از جنین

تشو نمای بعد از جنین

در حشرات بعد از پایان دوره نشو و نمای جنینی نوزادی به نام لارو یا پوره از تخم خارج می شود که مانند سایر بند پایان دارای دو پدیده اصلی رشد به نام تغییر جلد و دگرگیسی یا استحاله است.

تغییر جلد یا پوست اندازی (Ecdysis)

یکی از عمومی ترین پدیده های رشدی حشرات است که در چندین نوبت و به فواصل معین در مراحل نابالغ حشرات به وقوع می پیوندد و طی آن لایه کوتیکولی پوست تعویض می گردد. این پدیده بوسیله هرمون تغییر جلد کنترل می شود در حشرات با دگرگیسی کامل بعد از هر تغییر جلد فقط حجم بدن افزایش می یابد ولی در حشرات با دگردیسی ناقص ظهور تدریجی صفات حشره بالغ در مرحله پورگی مشاهده می شود.

فاصله دو تغییر جلد متوالی را یک سن لاروی یا پورگی (Instar) می نامند، که تعداد آن در گونه های مختلف حشرات متغیر است. تعداد دفعات پوست اندازی در بعضی از گونه های تحت تاثیر عوامل داخلی مانند صفات ارثی و جنسیت و عوامل خارجی مانند حرارت، رطوبت و غذا تغییر پیدا می کند.

دگردیسی(Metamorphosis)

مرحله ای که یک حشره بالغ طی می کند تا به یک حشره بالغ تبدیل شود ، دگردیسی می گویند. در حشرات زیر رده بی بالان (Apterygota)شامل راسته های :یادمان، بی شاخگان، دم چنگالان، و دم کریان دگردیسی وجود ندارد و این حشرات بدون دگردیسی می باشند. در این گروه مرحله نوزادی مشخص بین مراحل تخم و حشره کامل مشاهده نمی شود .

به طور کلی حشرات در زیر رده  بالداران از نظر دگردیسی  در دو گروه قرار می گیرند:

1-حشرات با دگردیسی ناقص (ساده)(Heterometabolus)

در این گروه نوزاد حشره (پوره) و حشره بالغ از نظر محیط زندگی و رژیم غذایی یکی می باشند و از نظر شکل عمومی (قطعات دهانی، پاها، شاخک ها و چشم ها) شبیه یکدیگرند و پوره ها به تدریج با تغییر جلد به حشرات کامل شباهت بیشتری پیدا می کنند، تا پس از آخرین پوست اندازی به حشره بالغ تبدیل می شوند. مانند راسته های :

راست بالان، جور بالان ،شیخک ها ، سوسری ها، ناجور بالان، مساوی بالان، گوشخیزک ها

حشرات با دگردیسی کامل(Holometabogus)

در این گروه شکل ظاهری نوزاد (لارو) در تمام دورۀ لاروی و سنین مختلف آن ثابت است، و هیچ شباهتی با حشره بالغ ندارد. لارو پس از هر تغییر جلد فقط حجم بدنش افزوده می شود. در این حشرات تبدیل لارو به حشره بالغ به دنبال آخرین تغییر جلد لارو  و پیدایش شفیره صورت می گیرد. مانند راسته های :

دوبالان، بالپولک داران ، بال غشائیان ، بال توری ها ، سخت بال پوشان

مراحل نشو و نمای فردی

در حشرات از نظر تکامل فردی به طور کلی چهار مرحله رشدی :تخم ،لارو  یا پوره ، شفیره و حشره بالغ وجود دارد.

1-   تخم (Zygot)

در حشرات معمولا تخم به طریق دو جنسی و از اختلاط دو سلول ماده (اوول) و نر (اسپرم) تشکیل می گردد. تخم حشرات از نظر تکثیر و انتقال صفات ارثی و بقاء نسل اهمیت فوق العاده دارد. بعلاوه در بعضی از گونه ها مانند اکثر  شته ها تخم مرحله مقاوم حشره در مقابل عوامل نامساعد طبیعت می باشد. تخم حشرات از نظر اندازه ،شکل، رنگ، انفرادی یا دسته جمعی بودن و همچنین محل استقرار آنها در محیط بسیار متنوع می باشد و غالباً در مجاورت محیطی که مناسب تغذیه لاروها یا پوره ها باشد قرار داده می شود. در حشرات ترشح غدد ضمیمه دستگاه تناسلی برای تهیه کیسه تخم و یا ثابت کردن تخم ها بکار می رود. برای مثال شیخک ها و سوسری ها تخم های خود را درون کیسه تخم در طبیعت رها می کنند. بعضی از حشرات برای تخم گذاری داری تخم ریز (Ovipositor) هستند که به کمک آنها تخم های خود را داخل نسوج گیاهی، داخل و یا داخل بدن میزبانها ی خود قرار می دهند

2-   لارو(Larva) مهمترین مرحلۀ زندگی حشره نوزادی است چون بیشترین خسارت را می زند

دوره لاروی اولین مرحله   نشو و نمای بعد از جنین می باشد که در حشرات با دگردیسی کامل از نظر شکل و طرز زندگی با حشره کامل اختلاف دارد. لاروها دارای قدرت تغذیه و تخریب فراوانی هستند،بدین جهت شناسایی مرحله لاروی در کشاورزی اهمیت فوق العاده دارد.

در حشرات با دگردیسی کامل اشکالات لاروی ثابت و طبقه بندی آنها بر اساس خصوصیات ظاهری و زیست شناسی از جمله نوع میزبان ، طرز تغذیه ، محیط زندگی و رفتار می باشد و شامل انواع زیر است:

Cmapodeiform Larva:

در این نوع لاروها بدن معمولاً طویل و در قسمت پشتی و شکمی پهن است و دارای شاخک های نسبتاً بلند و مشخص و آروارهای قوی و سه جفت پای قفس سینه ای بلند و مناسب برای دویدن می باشند. صفت مشخص کننده در این لاروها وجود یک جفت پیوست بلند به نام دنباله در انتهای شکم می باشد. این نوع لاروها معمولاً فعال و گوشتخوار هستند،مانند لارو بعضی از سوسک ها

Carabiform L. :

در این لاروها بدن در وسط پهن، شاخک ها و آرواره ها و پاها کوتاه است و به وسیله نداشتن دنباله های انهای شکم از تیپ کامپودئی فرم مشخص می شود. این لاروها کمتر فعال و دارای رژیم غذایی گیاهخواری یا گوشتخواری می باشند. مانند سوسک های خانواده کفشدوزک ها (Coccinelidae)

Eruciform L. :

در این لاروها بدن استوانه ای کشیده، سر گرد و شاخک های کوتاه می باشند. قطعات دهانی ساینده و علاوه بر سه جفت پای سینه ای کوتاه، دارای 2 تا 5 جفت پای شکمی (کاذب) در لارو پروانه ها و 6 تا 9 جفت پای شکمی در لارو زنبورهای زیر راسته Symphyta  هستند. این لاروها گیاهخوار بوده و به ندرت گوشتخوارند.

Scarabaeiform L. :

بدن لارو استوانه ای خمیده به شکل U ، با سر مشخص و سه جفت پای سینه ای نسبتاً بلند می باشد. این لاروها در خاک یا در قسمت چوبی درختان زندگی می کنند. مانند لاروسوسک های خانوادۀ Scarabaeidae  (کرم های سفید ریشه)

Elatriform  L.:

این لاروها بدنی کشیده و مفتولی دارای جلد سخت و سه جفت پای قفس سینه ای کوتاه مشخص اند. معمولاً نبات خوار و به ندرت گوشتخوارند. مانند سوسک های خانواده Elateridae

Vermiform L. :

این لاروهای کرمی شکل و فاقد پا و هرگونه پیوست هستند. این لاروها در گروهای مختلف حشرات اشکال مختلفی دارند:

1-   این لاروها در مگس ها با سر نامشخص و در پشه ها با سر مشخص می باشند.

2-   لارو ورمی فرم در سوسک های خانواده سوسک های شاخک بلند

در اطراف حلقه های بدن دارای برآمدگی های گوشتی می باشند. این لاروها را (Cermbyciform) می نامند.

3-   لارو ورمی فرم در سوسک های خانواده Buprestidae (کرم های طرقه و ریشه درختان) دارای قفسه سینه اول رشد کرده است (لارو سر چکشی) این لاروها(Buprestiform ) نامیده می شوند .

4-   لارو ورمی فرم در سوسک های خانوادۀ سرخرطومی ها خمیده و قوسی شکل است. این لاروها را (Curculioniform) مینامند.

3-  شفیره (Pupa)

در حشرات با دگردیسی کامل به مرحله ای بین مراحل رشدی لارو و حشره بالغ اطلاق می شود. در این مرحله حشره فاقد حرکت و هر نوع فعالیت ظاهری دیگر می باشد. شفیره گاهی بدون پوشش ولی معمولاً در داخل پیله یا کپسول یا محفظه هایی این مرحله را طی می کند. در این مرحله بافت های بدن لارو تجزیه شده و اندام های مختلف بدن حشره بالغ پی ریزی و تشکیل می گردد.

در شفیره ها از نظر شکل خارجی ، وجود یا عدم وجود پیوست های آزاد در سطح بدن (شاخک و پاها) اشکال زیر وجود دارد:

الف- شفیره آزاد

معمولاً به رنگ سفید و دارای جلد نازک استو در آن طرح بالها و پاها و شاخک های حشره بالغ مشخص بوده و به طور آزاد اطراف بدن قرار می گیرند. مانند شفیره راسته های سخت بالپوشان و بال غشائیان.

ب- شفیره غیر آزاد

جلد در این شفیره ها معمولاً سخت و اثر بالها و پرها و شاخک های حشره بالغ در سطح خارجی آن مشخص است ولی به آن نچسبیده است. مانند راسته یالپولکداران

ج- شفیره مخفی

در این نوع شفیره پیوست های خارجی حشره بالغ اصلاً مشخص نیست و شفیره ها توسط آخرین جلد لاروی پوشیده می شود. مانند مگس ها

4-   حشره بالغ(Adult)

این مرحله در حشرات زیر رده بالداران اعم از اینکه دگردیسی کامل یا ناقص داشته باشند در درجۀ اول بوسیلۀ ظهور یا تکمیل ساختار بالها مشخص می شوند و از این جهت یکی از صفات اختصاصی حشره بالغ داشتن قدرت پرواز و در نتیجه امکان انتشار گونه در سطح وسیع می باشد. تولید مثل و تکثیر گونه یکی دیگر از وظایف فیزیولوژیک منحصر به حشره کامل است و در این مرحله آماده انجام آن می باشد. حشرات بالغ اغلب دارای دو شکلی جنسی هستند و نر و ماده یک گونه با هم اختلاف داند. در حشراتی که دارای زندگی دسته جمعی اعم از نوع ساده یا اجتماعی آن می باشند یک نوع چند شکلی بین افراد کلنی مشاهده می شود. مانند زنبور عسل و موریانه که در یک کلنی افراد کارگر، سرباز، نر و ملکه وجود دارند.

به طور کلی مرحله حشره بالغ به علت ثبات ظاهری آن از نظر تشخیص و تفکیک گونه ها و رده بندی حشرات اهمیت فوق العاده دارد.

دوره زندگی حشره از تخم تا حشره کامل را یک نسل می گویند که در گونه های مختلف حشرات ممکن است در طی یک سال، یک نسل یا دو نسل و یا چند نسل بوجود آورند. حتی ممکن است یک گونه یک نسل خود را طی چند سال طی کند.

m.v بازدید : 45 سه شنبه 20 آبان 1393 نظرات (0)

ریواس یا ریباس، گیاهی است از تیره ی ترشک ها ( هفت بندها ) و دارای ساقه های هوایی و برگ های آن محتوی مواد ذخیره ای و اسیدی است و به همین جهت مورد استفاده ی خوراکی قرار می گیرد.

ریواس هنگام بهار در نواحی گوناگون ایران، دامنه ی کوه ها، کنار رودخانه ها و مناطق برخوردار از آب های راکد می روید و برگ ضخیم و گوشت دار این گیاه مصرف غذایی دارد. تکثیر ریواس معمولاً با کشت در خزانه و انتقال به کشتزار و یا از طریق کشت بذر تازه صورت می گیرد.

خواص درمانی

ریواس طبیعت سرد دارد و دارای ویتامین ها و املاح معدنی گوناگونی است. برای تمامی اعضای بدن، ماده ی غذایی بسیار ممتازی شمرده می شود و اثر شگفت انگیز و معجزه آسایی دارد. قابض است و برای تقویت 

معده  و کبد مفید می باشد. خوردن ریواس برای بیماران تب  دار و بی اشتها مفید بوده و یرقان  ، وسواس  ، سستی را درمان می نماید. در این گونه موارد می توان 100 گرم از آب ریواس یا رب ریواس را میل کرد. صفرا و دل به هم خوردگی را رفع می کند و برای حصبه  و اسهال گرم صفراوی مفید بوده و کرم کُش است. خوردن ریواس را نباید در برنامه ی غذایی از یاد بُرد. ریواس را برای تهیه ی خورش، کمپوت، مربا و شربت مورد استفاده قرار می دهند. سعی کنید در مصرف ریواس زیاده روی نکنید.

مفیدترین طریقه مصرف آن، مصرف آب ریواس همراه با آب 

هویج ، کرفس ، خیار و سیب  می باشد که یک سوم آب ریواس و دو سوم بقیه مواد است.

ریواس اثر ملین داشته و اشتها آور است و برای 

افزایش اشتها  و یبوست مفید می باشد. مصرف ریواس برای مبتلایان به سنگ کلیه  و ناراحتی های مثانه خطرناک است.

شیر مادرانی که ریواس می خورند، در نوزادان تولید 

اسهال  می کند. ریواس، مقوی قلب و اعصاب بوده و برای درمان بواسیر مفید است.

ریواس به عنوان فعال کننده ی عملکرد دستگاه گوارش، ناقل نمک های صفراوی و محرک ترشح کبد شناخته شده است. نخستین کار کرد آن در دهان این است که با تحریک جوانه های چشایی به واسطه ی مزه ی تلخ خوشایندش، موجب پاک شدن حفره ی دهان شده و 

دهان  را برای چشیدن غذای بعدی آماده می سازد. این گیاه در معده سبب افزایش ترشح معدی و تحریک آن می شود. در نتیجه به طور کلی باعث بهبود عملکرد معده می گردد.

علاوه بر این با تحریک ترشح نمک های صفراوی از کبد، به تنظیم جذب چربی از روده کمک می کند.

ریواس خاصیت مسهلی، ضد التهابی و متعادل کننده ی عملکرد روده ها (درمان یبوست و اسهال) را داشته و در درمان یرقان، خونریزی معدی- روده ای، اختلال قاعدگی، ورم ملتحمه ی چشم، جراحات ناشی از ضربات و صدمات جسمانی، 

زخم های چرکی سطحی و سوختگی های حاصل از حرارت کاربرد دارد.

 

 

ارزش تغذیه ای 85 گرم ریواس

انرژی ... 29 کیلو کالری

چربی ... 2/0 گرم

پروتئین ... 8/0 گرم

کربوهیدرات ... 7 گرم

 

کلسیم  ... 266 میلی گرم

 

سدیم  ... 5 میلی گرم

پتاسیم ... 148 میلی گرم

 

ویتامین ث  ...  7 میلی گرم

 

ویتامین آ   ... 100 تا 300 واحد بین المللی.

سایر مصارف ریواس

ریواس به علت خاصیت اسیدی، برای پاک کردن ظروفی که آثار سوختگی مواد غذایی در آنها به جای مانده باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

افرادی که موی آن ها قهوه ای کم رنگ است، با استفاده از ریشه ی این گیاه می توانند به رنگ موی طلایی دست یابند. برگ های ریواس را می توان به عنوان حشره کش موثر برای دفع حشرات به کار برد.

ریواس با طعم منحصر به فرد خود، در بیشتر پس غذاها ( 

دسرها  ) و شیرینی ها  استفاده می شود. تا پیش از سده ی 18 کاربردی در پخت غذا نداشت.

گیاه یاد شده تا یکی دو روز در یخچال قابل نگهداری است. برای نگهداری طولانی تر ریواس، پس از بریدن ساقه ها، آن را منجمد می کنند. اگر ساقه های ریواس به طور خام مصرف شود، به شدت ترش خواهد بود. به طور معمول آن را با شکر یا 

عسل  می پزند و یا در کیک ها مورد استفاده واقع می شود.

همچنین به تنهایی یا همراه یا توت فرنگی در تهیه ی ژله و مرباها به کار می رود. چاشنی هایی که با ریواس مصرف می شوند، عبارتند از 

لیمو  ، دارچین و زنجبیل

m.v بازدید : 194 سه شنبه 20 آبان 1393 نظرات (0)

سکه ۵۰ریالی

 

مبلغ اسمی: 50 ريال
تاريخ انتشار: 6 آبان 1383
تصوير روی سکه: مبلغ اسمی سکه در وسط، عبارت "جمهوری اسلامی ايران" در بالا، سال ضرب در پائين و شاخه‌های درخت زيتون در دو طرف
تصوير پشت سکه: بارگاه حضرت معصومه (س) در وسط و عبارت بارگاه حضرت معصومه (س) در ذیل
وزن (گرم): 3/5
قطر (ميليمتر): 20/2
ضخامت (ميليمتر): 1/33
ترکيب آلياژی: مس، نيکل و آلومينيوم

سکه۱۰۰ریالی

مبلغ اسمی: 100 ريال
تاريخ انتشار: 6 آبان 1383
تصوير روی سکه: مبلغ اسمی سکه در وسط، عبارت "جمهوری اسلامی ايران" در بالا، سال ضرب در پائين و شاخه‌های درخت زيتون در دو طرف
تصوير پشت سکه: بارگاه امام رضا (ع) در وسط و عبارت بارگاه امام رضا (ع) در ذیل
وزن (گرم): 4/6
قطر (ميليمتر): 22/95
ضخامت (ميليمتر): 1/36
ترکيب آلياژی: مس، نيکل و آلومينيوم

سکه۲۵۰ریالی

مبلغ اسمی: 250 ريال
تاريخ انتشار: اسفند ماه 1387
تصوير روی سکه: مبلغ اسمی سکه در وسط، عبارت "جمهوری اسلامی ايران" در بالا، سال ضرب در پائين، خوشه گندم در حاشيه.
تصوير پشت سکه: مدرسه فیضیه
وزن (گرم): 2/8
قطر (ميليمتر): 18/8
ترکيب آلياژی: مس، نيکل و آلومینیوم

سکه۵۰۰ریالی

مبلغ اسمی: 500 ريال
تاريخ انتشار: اسفند ماه 1387
تصوير روی سکه: مبلغ اسمی سکه در وسط، عبارت "جمهوری اسلامی ايران" در بالا، سال ضرب در پائين، خوشه گندم در حاشيه.
تصوير پشت سکه: آرامگاه سعدی
وزن (گرم): 3/9
قطر (ميليمتر): 20/8
ترکيب آلياژی: مس، نيکل و آلومينيوم

سکه۱۰۰۰ریالی

مبلغ اسمی: 1000 ريال
تاريخ انتشار: اسفند ماه 1387
تصوير روی سکه: مبلغ اسمی سکه در وسط، عبارت "جمهوری اسلامی ايران" و قله دماوند در بالا، سال ضرب در پائين، خوشه گندم در حاشيه.
تصوير پشت سکه: پل خواجو و خورشيد
وزن (گرم): 5/8
قطر (ميليمتر): 23/7
ترکيب آلياژی: مس، نيکل و آلومينيوم

سکه۲۰۰۰ریالی

مبلغ اسمی: 2000 ريال
تاريخ انتشار: 18مرداد 1389
تصوير روی سکه: مبلغ اسمی سکه در وسط، عبارت "جمهوری اسلامی ايران" در بالا و دو خوشه گندم در طرفین.
تصوير پشت سکه: تصویر بارگاه امام رضا (ع) در مرکز سکه، عبارت پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بالا و 1389-1339 در حاشیه پایین سکه.
وزن (گرم): 6/8
قطر (ميليمتر): 26/3
ترکيب آلياژی:

 

مس، نيکل و روی

سکه ۵۰۰۰ ریالی

مبلغ اسمی: 5000 ريال
تاريخ انتشار: 18 مرداد 1389
تصوير روی سکه: مبلغ اسمی سکه در وسط، عبارت "جمهوری اسلامی ايران" در بالا و دو خوشه گندم در طرفین.
تصوير پشت سکه: عبارت پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در مرکز و 1389-1339 در حاشیه پایین سکه.
وزن (گرم): 10/1
قطر (ميليمتر): 29/3
ترکيب آلياژی: مس، نيکل و روی
m.v بازدید : 104 یکشنبه 18 آبان 1393 نظرات (0)
در فلفسه او را بزرگترين نويسنده مي دانند اما چون بيشتر نوشته هايش از زبان گويندگان حقيقي و معلوم ديگر است ، اين بحث پيش مي آيد كه اين مباحث فلفسي ، كدام از آن ود و كدام از سقراط و ديگر متفكران است؟ نام اصلي او (اريستوكلس )) است و به سال 427 پيش از ميلاد به دنيا آمد و گويا زادگاهش آتن باشد.او نيز مانند همه كودكان خانواده هاي خوب ، به تحصيل ادب و موسيقي و رياضي پرداخت ، شعر مي گفت و در ورزش قويدست بود ، در بيست سالگي به خدمت سقراط رسيد و يكدوره هشت ساله از محضر او كسب دانش كرد . گويا مانند ديگر مريدان ، با استاد خود نزديكي نداشت ، چون در مجلس مذاكره سقراط با شاگردانش ، پيش از سر كشيدن جام شوكران ، افلاطون در ميان آنان نيست. پس از مرگ استاد ، افلاطون به سير و سياحت پرداخت و به مصر و ايتاليا و سيسيل رفت ، چندي هم نزد اقليدس تحصيل علم كرد . به سال 388 پيش از ميلاد به اسارت افتاد و به عنوان برده فروخته شد و در انحال بود تا وقتي دوستي او را باز خريد و از بند رهانيد ، سر انجام به آتن بازگشت و اكادمي معروف خود را بنياد گذاشت و چهل سال بقيه عمر به شيوه بحث سقراطي به تدريس پرداخت . اين فرهنگستان كه به راستي نخستين دانشگاه است ، هشتصد سال دوام داشت و مردان متفكري به جهان تحويل داد كه از همه نامور تر ارسطو است ، شاگردان افلاطون از هيچ رشته اي غافل نمي ماندند و به رياضي توجه بيشتري داشتند . عجيب اين است كه او با اينكه آثار متعددي درباره سياست و كشور داري نوشت ، خود كمتر متصدي كارهاي دولتي شد تنها يك چند مربي فرزند پادشاه سيراكوس بود و كارنماياني هم نكرد. مشهور ترين مباحثات او در كتاب ((جمهوريت)) آمده است كه در آن حكومت آرماني خود را طرح كرده ، بعد ها كسان بسياري افكار او را تفسير كردند و زندگي و سعادت حقيقي را در بكار بستن انديشه هاي او دانستند.
m.v بازدید : 51 یکشنبه 18 آبان 1393 نظرات (0)
ابو بكر محمد بن زكريا معروف به رازي كاشف الكل ريال‌در سال 251 ه ق در ري متولد شد. در زمان رازي دانشمندان به كيمياگري مي پرداختند . رازي كه رياضيات ، ستاره شناسي و فلفسه را آموخته بود ، به اين علم علاقه مند شد و به كيمياگري پرداخت . كيمياگران مي خواستند ماده اي به دست بياورند تا به وسيله آن فلزات ديگر را به طلا تبديل كنند.. رازي بر اثر آزمايشات مكرر به چشم درد مبتلا شد و از روي ناچار به پزشك مراجعه كرد . پزشك براي معالجه چشمهاي رازي ، پانصد سكه طلا گرفت و سپس رو به او كرد و گفت : ((كيميا اين است نه آن كه تو به دنبالش هستي )) اين جمله مسير زندگي رازي را عوض كرد و او به تحصيل پزشكي پرداخت و در اين علم شهره خاص و عام شد . او مدتي رياست بيمارستان ري و سپس رياست بيمارستان بغداد را بر عهده داشت. رازي اخلاق پسنديده اي داشت و گاهي بعضي از بيماران را رايگان معالجه مي كرد . شهرت رازي در درمان بيماريها آنچنان فراگير شد كه اميران او را به دربار خود براي معالجه فرا مي خواندند. رازي علاو بر معالجه بيماران و اداره بيمارستان ، تاليفات بسياري نيز داشته است . او متجاوز از دويست كتاب نگاشته است . معروفترين اثر وي ((الحاوي))است.اوبر اثر آزمايشات فراوان توانست الكل را كه اكنون در مصارف پزشكي و صنعتي از آن زياد استفاده ميشود ، كشف كند. رازي اواخر عمر كور شد، ولي از تحقيقات خويش دست نكشيد. رازي در سال 313 ه ق در شهر ري در گذشت
m.v بازدید : 56 یکشنبه 18 آبان 1393 نظرات (0)
دكتر محمود حسابي ،‌دانشمند شهير معاصر در سال 1281ه ش در تهران بدنيا آمد. خوانده ي وي اهل تفرش و سالها پيش به تهران مهاجرت كرده بودند.پدر بزرگ محمود سفير ايران در عراق بود ، به همين دليل او در چهارسالگي همراه با خانواده خود به بغداد و از آنجا به بيروت رفت و در آنجا تحصيلات دبستاني و دبيرستاني ود را به پايان رساند. دكتر حسابي نوزده ساله بود كه با كمك و فداكاري مادرس وارد دانشگاه شدو در رشته مهندسي راه و ساختمان فارغ التحصيل شد . او در بيروت تحصيلاتش را در رشته ز يست شناسي و ستاره شناسي ادامه دادسپس از لبنان به فرانسه رفت و در فرانسه ابتدا در رشته مهندسي برق و سپس در رشته مهندسي معدن به تحصيل پرداختو سرانجام دوره ي دكتراي فيزيك را در دانشگاه سوربن فرانسه به پايان رساند. بعدها در المعلمين به دانشسراي عالي و چندي بعد به دانشگاه تربيت معلم تغيير نام يافت. تا آن زمان در ايران رشته فيزيك در سطح دانشگاهي وجود نداشت. دكتر حسابي براي نخستين بار به تدريس آن پرداخت . در سال 1312 دكتر در تاسيس دانشگاه تهران شركت كرد و در رياست دانشكده فني را بر عهده گرفت . دانشكده فني براي تربيت مهندسان ايراني در نظر گرفته شده بود . استاد همچنين در دانشگاه تهران دانشكده علوم را تاسيس كرد و تقريبا دوازده سال رييس آن دانشكده بود . وي همچنين چندين موسسه تحقيقاتي تاسيس كرد كه از ميان آنها مي توان از مركز اتمي دانشگاه تهران ، رصد خانه دانشگاه تهران ، موسسه ژئوفيزيك و... نام برد. دكتر حسابي را پدر آموزش فيزيك نوين ايران لقب داده اند . وي به زبانهاي آلماني ، عربي ، فرانسه و انگليسي تسلط كامل داشت . دكتر حسابي همچنين شاگرد آلبرت اينشتين ، دانشمند بزرگ بود. دكتر حسابي در سال 1371 چشم از جهان فرو بست . پيكرش را بنا بر وصيت خود او در تفرش به خاك سپردند.
m.v بازدید : 42 جمعه 16 آبان 1393 نظرات (0)

مقدمه

وقتي آدم از دوره ي پيش دبستاني به دوره ي ابتدايي مي رود ، تغييرات بزرگي در زندگي اش رخ مي دهد . كشور ما ايران هم همينطور است.

 

زندگينامه

 

ايران در دوره ي امير كبير تغييرات زيادي كرده بود امير كبير لقب شخصي بود بنام محمد تقي فراهاني كه حدود 200 سال پيش در فراهان بدنيا آمد . او فرزند آشپز دربار قاجار بود اما امير كبير در حد يك شاگرد آشپز نماند . بعداز آن هم خودش به مقام صدر اعظمي رسيد. شاه به او لقب امير كبير و اتابك اعظم داد .

امير كبيركم تر از 40 سال صدراعظم ناصرالدين شاه بود ولي باعث شد ايران به اندازه ي 40 جلو برود . جالب تر اين است كه او براي اولين بار تزريق واكسن را در ايران اجباري كرد ، در آن زمان به واكسن آبله كوبي مي گفتند كه ايران از تزريق واكسن مي ترسيدند.


m.v بازدید : 47 جمعه 16 آبان 1393 نظرات (0)

در بامداد 21 فروردين 1378 ،‌ امير سپهبد علي صياد شيرازي در حال خروج از منزل ، به وسيله ي منافقين مسلح در پوشش رفتگر ، در برابر ديدگان فرزندش به شهادت رسيد و منافقين كوردل ، رسما اقدام به اين جنايت هولناك را به عهده گرفتند.

زندگينامه

شهيد در سال 1323 در شهرستان در گز ديده به جهان گشود و در سال 1346 موفق به اخذ درجه كارشناسي از دانشگاه افسري شد و سپس در بش هاي مختلف ارتش ، به ويژه در غرب كشور به وظيفه ي پاسداري از كشور پرداخت .

وي پس از طي دوره اي تخصص توپخانه به عنوان استاد ، در مركز آموزش توپخانه اصفهان مشغول به تدريس شد.

شهيد صياد شيرازي در سازماندهي نيروهاي انقلابي ارتش نقش بسزايي داشت. و پس از پيروزي انقلاب در بحبوحه غائله سال 1358 ضد انقلاب در كردستان ، به فرماندهي علميات شمال غرب كشور برگزيده شد و در پاكسازي كردستان به همراه  شهيد دكتر چمران و ديگر رزمندگان غيور اسلام نقش مهمي ايفا نمود . پس از لع بني صدر ، براي پايان دادن به ناهماهنگي ارتش و سپاه قرار گاه مشترك عملياتي سپاه و ارتش را راه اندازي كرد  

حكم انتصاب به فرماندهي نيروي زميني

پس از شهادت سر لشكر ولي الله فلاحي ، امير متعد ، شجاع و فداكاري ارتش ، كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي نقش ارزنده اي در حفظ انسجام نيروي زميني ارتش و نيز سازماندهي واحدهاي آن داشت و تا هنگام شهادت در جهت حفظ روحيه و توان رزمي نيروهاي تحت فرماندهي خود از كردستان تا خوزستان لحظه اي نياسود؛

در 9 مهر 1360 ، زنده ياد سر لشككر ظهير نژاد ( فرمانده ي وقت نيروي زميني ) به سمت رييس مشترك ارتش منصوب و امير شهيد سپهبد صياد شيرازي ( با درجه سرهنگي ) با حكم امام خميني قدس سره به عنوان فرمانده ي نيروي زميني ارتش منصوب شد.

در واست انتصاب شهيد صياد شيرازي با پيشنهاد رييس شوراي عالي دفاع به شرح زير صورت گرفت :

محضر شريف فرماندهي كل حضرت امام خميني مدظلله العالي . با توجه به انتصاب تيمسار ظهير نژاد به سمت رياست ستاد مشترك ارتش جمهوري اسلامي ايران به موجب مصوبه شوراي عالي دفاع در جلسه ي فوق العاده نهم مهرماه 1360 بر اساس بند اصل 110 قانون اساسي ، جناب سركار سرهنگ علي صياد شيرازي ، فرمانده عمليات شمال غرب به عنوان فرمانده نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران خدمت حضرتعالي پيشنهاد گردد.


 

 

 

 

 

 

 

 

m.v بازدید : 48 جمعه 16 آبان 1393 نظرات (0)

چگونه نماز آيات بخوانيم ؟

ابتدا نيت كرده و با گفتن " الله اكبر " نماز را شروع مي كنيم .

بعد از تكبير سوره ي حمد را مي خوانيم و پس از حمد ، سوره ي خوانده مي شود كه آن را به پنج قسمت مي كنيم مثلا سوره ي توحيد را بدين صورت مي خوانيم :

بسم الله الرحمن الرحيم را مي گوييم سپس به روكوع مي رويم ،‌ذكر روكوع را مي گوييم در تمامي ركعت ها بايد ذكر گفته شود. سر از روكوع بر ميداريم و بدن اينكه سوره ي حمد را بخوانيم مي گوييم : قل هوالله احد بعد به روكوع مي رويم . پس از روكوع مي خوانيم :

الله الصمد باز به روكوع مي رويم پس از روكوع سوم ميخوانيم لم يلد ولم يولد باز به روكوع مي رويم پس از روكوع چهارم مي گوييم ولم يكن له كفوا الحد و سر از روكوع بر ميداريم و به سجده مي رويم .

پس از سجده دوم يك ركعت ديگر مانند ركعت اول به جا مي آوريم و با تشهد و سلام نماز را تمام مي كنيم

نماز هاي واجب: نماز صبح : روركعت ، نماز ظهر : 4 ركعت ،‌نماز عصر : 4 ركعت ، نماز مغرب : 3 ركعت ،‌نماز عشا : 4 ركعت.

 

m.v بازدید : 53 جمعه 16 آبان 1393 نظرات (0)

بررسي كشاورزي دشت قزوين ( زراعت سالانه )

چيكده : براي تشخيص موقيعت كشاورزي هر منطقه و با تعيين توانايي يك منطقهدر رفع نيازهاي خود كافي است كه مقايسه اي بين ميزان توليد و مصرف محصولات كشاورزي در آن صورت گيرد . 

دو عامل جمعيت و درآمد در ميزان مصرف مواد غذايي موثر مي باشد. بر اساس مصرف سرانه چند محصول عمده كشاورزي ميزان كل مصرف ( بر حسب جمعيت در سال 1370 ) محصولات را محاسبه نموده ايم . جهت مقايسه توليد و مصرف محصولات كشاورزي چند محصولي كه انتخاب نموده ايم عبارت است از : گندم ، چغندر قند ، حبوبات ، سيب زميني ، پياز ، صيفي جات و جاليز . از بين محصولات توليد شده بجز گندم ،پياز ، دانه هاي روغني و سبزيجات كه منطقه دچار كسري توليد است ، ساير محصولات داراي مازاد خوبي هستند و به ساير نقاط همچون تهران - كرج رشت و زنجان و شيراز و... صادر مي گردد. خرما و مركبات بطور صددرصد وارد ميشود كه مركبات بيشتر از مناطق شمالي بخصوص تنكابن و خرما نيز از جنوب وارد مي گردد.

سبزيجات در فصل تابستان از شمال كشور و در زمستان از اهواز به منطقه وارد مي شود . با توجه به مصرف بالاي سبزيجات ، ميزان توليد آن بسيار اندك مي باشد و نسبت به ساير محصولات بايد به مقداري بيشتري از خارج از منطقه وارد گردد و علت آنرا هم مي توان به خاطر اين دانست كه سبزيجات براي رشد و نمو خود به آب تابستانه زيادي احتياج دارند و از آنجايي كه زمينهاي زير كشت منطقه بيشتر به محصولاتي اختصاص مي يابد كه با ميزان آبي موجود هماهنگي داشته و كم مصرف و در عين حال استراتژيكي باشد. 

بنابر اين مقدار بسيار اندكي از زمين را به اين محصول اتصاص مي دهند و براي تاميين نياز مردم ، مجبور هستيمكه بيشتر از نقاط اطراف سبزيجات را وارد منطقه نماييم در ده سال آينده (1380) همانگونه كه قبلا توضيح داده شد جهت پيش بيني تقاضاي محصولات كشاورزي ، دو فاكتور جمعيت و در آمد مهم بنظر ميرسند . اما از جهت موجود نبودن آمار و اطلاعات در زمينه مسائل در آمدي منطقه و با وجود مكمل بودنش با فاكتور جمعيت مورد بررسي قرار مي دهيم از آنجايي كه جمعيت بر روي مصرف مواد غذايي اثرات بسيار زيادي دارد و هر منطقه با توجه به ميزان افزاييش جمعيت ، نياز منطقه را بر آورده كرده و جهت تاميين آن از طرق افزايش سطح زير كشت و يا افزايش عملكرد اقدام مي نمايند . كه براي اين كار با استفاده از فرمول زير جمعيت (pt=805612*(1+0/041   جمعيت سال pt=,14662114=1380  جمعيت سال مورد پيش بيني و pt= سال مبدا (1365 ) و r=نرخ رشد سالانه جمعيت و x=فاصله زماني سال مبدا با سال مورد پيش بيني مطابق فرمول فو.ق تعداد  جمعيت دشت قزوين در سال 1380 برابر 14662114 نفر برآورد مي گردد.

m.v بازدید : 50 پنجشنبه 15 آبان 1393 نظرات (0)

مقدمه

انرژي خورشيدي يكي از منابع تامين انرژي رايگان ، پاك و عاري از اثرات مخرب زيست محيطي است كه از ديرباز به روش هاي گوناگوني مورد استفاده بشر قرار گرفته است.

به طور متوسط خورشيد در هر ثانيه 1.1*1020 كيلو وات ساعت انرژي ساطع مي كند . از كل انرژي منتشر شده توسط خورشيد ، تنها در حدود 47درصد آن به سطح زمين مي رسد.

يعني انرژي ناشي از سه روز تابش خورشيد به زمين برابر با تمام انرژي ناشي از احتراق كل سوخت هاي فسيلي در دل زمين است بنابر اين مي توان نتيجه گرفت كه در اثر تابش خورشيد به مدت چهل روز ، مي توان انرژي مورد نياز يك قرن را ذخيره كرد.

بنابراين با به كارگيري كلكتور هاي خورشيدي مي توان تا حدودي از اين منبع انرژي بي پايان ، پاك ، رايگان استفاده كردو تاحد بسيار زيادي در مصرف سوخت هاي فسيلي صرفه جويي نمود.

موقيعت كشور ايران از نظر ميزان دريافت انرژي خورشيدي

كشور ايران بين مدار هاي 25 تا 40 درجه عرض شمالي قرار گرفته است و در منطقه اي واقع شده كه به لحاظ دريافت انرژي خورشيدي دربين نقاط جهان در بالاترين رده ها قرار دارد . ميزان تابش خورشيدي در ايران بين 1800 تا 2200كيلو وات ساعت بر متر مربع در سال تخمين زده شده است كه البته بالاتراز ميزان متوسط جهاني است.

تاريخچه

شناخت انرژي خورشيدي و استفاده از آن براي منظور هاي مختلف به زمان ماقبل تاريخ باز مي گردد ، شليد به دوران سفالگري .

در آن هنگام روحانيون معابد به كمك جام هاي بزرگ طلايي صيقل داده شده و اشعه خورشيد ، آتشدان هاي محراب ها را روشن مي كردند . يكي از فراعنه مصر نيز معبدي ساخته بود كه با طلوع خورشيد درب آن باز و با غروب خورشيد درب آن بسته مي شد.

كاربردهاي انرژي خورشيدي

در عصر حاضر از انرژي خورشيدي توسط سيستم هاي مختلف استفاده مي شود عبارتند از :

- استفاده از انرژي حرارتي خورشيد براي مصارف خانگي ، صنعتي و نيروگاهي

- تبديل مستقيم پرتوهاي خورشيد به الكتريسته بوسيله تجهيزاتي به نام فتوولتاييك.

استفاده از انرژي حرارتي خورشيد.

تعداد صفحات : 6

درباره ما
Profile Pic
به نام خدایی که در همین نزدیکیست با عرض سلام و خوش آمدبه همه دوستان اینجا یه کوچه بن بسته هر کی هم دوست داره میتونه رو دیواراش یادگاری بنویسه با اینکه تازه دیواراش رنگ شده کسی ناراحت نمیشه با رنگ و زغال وهر چیز دیگه ای که خواستین خلاصه: هر چه می خواهد دل تنگت بگو دوستان می تونن مطالب جالبشونو برامون بزارن با کمال میل میزاریم تو وبلاگ اگه هم دوست داشتین با نام خودتون میزاریم میتونین مطالب رو برامون میل کنین varastehmohammad9@gmail.com یا بزارین تو قسمت( نظربدهید )
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    كدام يك از گازهاي زير ،‌ گاز زغال نام دارد؟
    وضعيت من
    آمار سایت
  • کل مطالب : 105
  • کل نظرات : 40
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 7
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 8
  • بازدید امروز : 9
  • باردید دیروز : 11
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 20
  • بازدید ماه : 503
  • بازدید سال : 2,116
  • بازدید کلی : 23,917
  • چت روم ها

    رایتل چتhttp://www.raytelechat.ir

    چت نازchatnaz.cf

    تعرفه تبلیغات متنی و تصویری

    تبلیغات تصویری: 
    بالای هدر تمام صفحات با قابلیت نمایش یک بنر: ماهیانه 1.200.000 تومان 
    زیر هدر تمام صفحات با فضای نمایش دو بنر: ماهیانه 1.100.000 تومان به ازای هر بنر 
    زیر قسمت برگزیده بازارچه تمام صفحات با فضای نمایش دو بنر: ماهیانه 900.000 تومان به ازای هر بنر 
    فوتر تمام صفحات با فضای نمایش دو بنر: ماهیانه 500.000 تومان به ازای هر بنر 
    بین نوشته های انجمن با فضای نمایش هشت بنر: ماهیانه 300.000 تومان به ازای هر بنر 

    سایز در نظر گرفته شده برای بنر های فوق 468x60 است که در صورت تمایل می توانند با تهیه دو فضا، بنر بزرگتری درج کنند. 

    تبلیغات متنی: 
    درج لینک متنی در فوتر انجمن در تمام صفحات: ماهیانه 150 هزار تومان به ازای هر لینک 

    کلیه لینکهای متنی به صورت follow هستند. (یا به صورت صحیح تر nofollow نیستند) 

    برای سفارش تبلیغات ، کسب اطلاعات بیشتر یا طرح شرایط خاص تبلیغاتی با ما تماس بگیرید.

    پيغام من